Woensdag 19 oktober 2022 organiseert HSP/Veendam het achtste S·T·A·R 55+ Schaaktoernooi 'Denken onder Stoom”

De wedstrijden worden gespeeld in de rijdende stoomtrein tijdens de reguliere ritten. Het maximale aantal deelnemers is 28. Toelating tot het toernooi zal op volgorde van aanmelding geschieden. Personen jonger dan 55 jaar kunnen zich ook aanmelden. Bij een te hoog aantal inschrijvers krijgen degenen die frequent aan Goud Leven toernooien hebben meegedaan voorrang.

Er wordt gespeeld in één groep, 5 ronden zwitsers met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. Vier ronden worden in de rijdende trein gespeeld; voor de laatste ronde gaan we naar het museum van de STAR.
Aspirant deelnemers krijgen hun geld terug indien zij niet kunnen worden toegelaten. Er zijn geen geldprijzen, noch vaantjes, bekers of medailles. Anders dan tijdens de Goud Leven toernooien in de verzorgingstehuizen zijn de consumpties niet inbegrepen. Het inleggeld is daardoor minimaal. In de trein zijn dranken te koop.
Tijdens de kering in Stadskanaal kan in de stationsrestauratie lichte etenswaren gekocht worden. Het is toegestaan om eigen lunch-waren mee te nemen. Tijdens de kering in Veendam dient de trein verlaten te worden. Ook in Veendam is de restauratie geopend.
Alleen de deelnemers krijgen vrij vervoer van de S·T·A·R. Belangstellenden zullen een treinkaartje moeten kopen. Het inleggeld bedraagt € 1,00
Locatie: Museumspoorlijn S.T.A.R. Stationsstraat 3 9503 AD Stadskanaal
Telefoon 0599 651890 (dit nummer alleen gebruiken voor urgente mededelingen op de speeldag)

De inschrijving: Inschrijven dient schriftelijk te geschieden en wel door het zenden van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. met vermelding van naam, geboortejaar, vereniging en ELO-rating.
De inschrijving is pas volledig indien het inschrijfgeld ad € 1,00 is ontvangen op rekening NL 12 RABO 0365 0308 21 ten name van T.C.M. Mooijman
De inschrijving sluit op zaterdag 15 oktober 2022 om 20.00 uur. Kort daarna krijgen de personen op de reservelijst per e-mail bericht. De bijschrijvingen zijn leidend bij de bepaling of een inschrijving tijdig is.
Het toernooi vangt aan stipt om half elf. De deelnemers dienen om 10.00 uur in de stationsrestauratie aanwezig te zijn. De prijsuitreiking vindt plaats om ongeveer 17.10 uur.
Aanmelden bij : Theo Mooijman E-mailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0598-622536 06 45 695 946
IBAN nummer : NL 12 RABO 0365 0308 21

Waar vindt u het Station? Langs het Stadskanaal zijn gele borden geplaatst die verwijzen naar het station. Let op bij het instellen van de navigatie. Het komt voor dat men naar Musselkanaal geleid wordt. Handelsstraat Stadskanaal intoetsen is in dat geval de oplossing. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Wegens werkzaamheden aan de N378 gedurende de maanden september t/m december is het mogelijk dat er een omleidingsroute is. Houdt dus rekening met extra reistijd! Het station is door deze wegwerkzaamheden moeilijk met het openbaar vervoer bereikbaar. De meest nabije halte is het busstation op bijna 2 km afstand.

Zie ook: https://sites.google.com/site/goudlevenschaak55/