Zaterdag 9 april organiseert de Schaakclub Veendam haar jaarlijkse rapidtoernooi, waaraan al een aantal jaren voor het hoogst eindigende NOSBO lid de titel NOSBO kampioen rapidschaak is verbonden.
In 2020 was het het laatste toernooi in het NOSBO gebied georganiseerd, voordat Corona voor ruim 2 jaar de deur in het slot gooide.
Klik hier voor de flyer van het toernooi

Afgelopen zaterdag organiseerde de Groninger Combinatie als eerste vereniging weer eens een toernooi waaraan ook volwassenen konden deelnemen. Daar werd gespeeld in 6 achtkamp groepen, met in totaal 45 deelnemers. De hoofdgroep werd gewonnen door Nick Maatman en Peter Hulshof, waarbij de eerste op basis van de onderlinge uitslag tot toernooiwinnaar werd uitgeroepen.

Voor het eerst sinds de 2019 editie, wil de schaakclub Hoogeveen op 16 april haar traditionele Paastoernooi organiseren. U weet wel, dat toernooi ook in achtkampgroepen, waarbij elke nederlaag een extra ei oplevert en als je weinig verliest, je toch kunt genieten van de heerlijke hapjes in de bar van de locatie Salawaku.
Klik hier voor de informatiepagina van het toernooi

Navraag bij schaakclub DAC leerde dat men in Delfzijl nog geen plannen heeft voor een nieuwe editie van het Eemsmondtoernooi.

Wat wel weer op de agenda staat is het weekendtoernooi van de Groninger Combinatie, waar ook de NOSBO titels op het spel staan. Dit toernooi staat op de agenda voor de periode 26 tot en met 29 mei. Zeven ronden, met de openingsronde op Hemelvaartsdag en 2 ronden per dag, de volgende 3 dagen.
Klik hier voor de informatiepagina van het toernooi