Henk van Putten werd gistermiddag in Uithuizen winnaar van het vierde SCEPU promotietoernooi. Een aantal jaar geleden opgezet door Albert Platje om de schaakvereniging SCEPU meer bekendheid, en leden, te bezorgen, is de organisatiefakkel na het overlijden van Albert overgenomen door diens broer Joost. Joost Platje, tegenwoordig universitair professor in het Poolse Wroclaw, kennen de oudere schakers nog wel als lid van de Spassky's. De leden van die club verschijnen dan ook al jaren massaal aan het begin van de zomer in de Partybar in Uithuizen.
Zo ook gisteren. En dus verwonderde het niet dat één van hen er met de winst van doorging. Niet de op rating hoogst genoteerde, want Roelof Kroon liet zich een paar maal verrassen, maar als nummer 2 op de lijst, kwam de overwinning van Van Putten toch ook niet als een grote verrassing. Een vliegende start met 7 uit 7, gaf hem de mogelijkheid om in ronde 8 middels een snelle remise de eindzege veilig te stellen.
Het klassement was voor het gros van de deelnemers bijzaak, het ging vooral ook om de gezelligheid en daarin is men weer uitstekend geslaagd, zeker toen 's middags de zon zich ook nog liet zien.
Na afloop waren er prijzen voor allen, waar ondergetekende nog een fraaie stropdas won, om die vervolgens op de bar te laten liggen bij vertrek.

De eindstand