De afgelopen weken vond opnieuw een succesvol schaakfestival plaats in Groningen. De echte toppers waren misschien, zeker in vergelijking met voorgaande jaren, afwezig. Maar in de breedte kon de organisatie zich niet beklagen over de belangstelling voor het evenement.
De tweekamp was helaas minder spannend dan gehoopt. Weliswaar hield Lucas van Foreest het in de eerste 2 partijen tegen Sipke Ernst nog gelijk, maar daarna sloeg de GM genadeloos toe en won de match uiteindelijk met 5-1.
De Open A groep was wel een prooi voor een Van Foreest. Dankzij administratief geklungel bij de FIDE nog steeds als IM spelend, ging Jorden van Foreest als een raket van start met 4 uit 4. Ook stadgenoot Jan Werle kwam tot deze score en dus speelden beide heren op 2de Kerstdag aan het hoogste bord tegen elkaar. Werle was uiteindelijk met de remise het minst tevreden en was uiteindelijk ook degene van de twee die moest afhaken. Een voor een grootmeester in een open toernooi ongekende serie van 3 nullen verpesten de slotweek van 2015 helemaal voor Werle.
Van Foreest ging ondertussen vrolijk door, maar struikelde in de voorlaatste ronde over de Israëliër Avital Boruchovsky. Winst in de slotronde leverde een gedeelde eerste plaats op met Sundar Shyam uit India, die echter in een eerdere ronde al verslagen was door Van Foreest, zodat de laatste werd uitgeroepen tot winnaar van het toernooi.
Ook in de Open B moesten er 7,5 punten gescoord worden voor de groepswinst, die in dit geval naar Justin Senders ging.
In de Open C waren er uiteindelijk 4 spelers die de eerste plaats deelden. Daaronder ook Melchior Hillenkamp, die het toernooi opmerkelijk genoeg met 2 verliespartijen kon beëindigen maar toch nog op weerstandspunten groepswinnaar werd. Dit dan wel samen met Rick Kompaan, Anna Martinez en Tjeerd Santema.
De hoogste compactgroep was uiteindelijk een prooi voor Bram Klapwijk. Nieuw dit jaar waren de vierkampgroepen voor Kerst. Groep 1 werd gewonnen door Dolf Wissmann.

Voor verslagen, partijen en uitslagen, zie de toernooisite