Afgelopen vrijdag waren de kruisfinales van de NOSBO viertallencompetitie in Winschoten, Thuisploeg Van der Linde kwam als winnaar van de viertallen B uit tegen Haren, de nummer 2 van de viertallen A. Tegelijkertijd werd ook de wedstrijd tussen SISSA V (bekend als de Sisters en winnaar van de A poule) tegen Hoogeveen II, de runner-up van de poule B gespeeld.
Op het spel stonden 2 plaatsen in de finale van de viertallen op vrijdag 12 mei in het Denksportcentrum in Groningen. En daar werd fanatiek voor gestreden vrijdag. Pas na 2 uur spelen vielen de eerste uitslagen en die hielden de spanning in beide wedstrijden in evenwicht, want beide eerste borden besloten ongeveer tegelijkertijd tot remise. Het scoreverloop bleef daarna gelijk opgaan, want in beide wedstrijden stond het op een gegeven moment 1,5-1,5 nadat de midden borden twee en drie 4 beslissingen opleverden.
Na een heftige strijd werd het aan bord 4 bij SISSA V-Hoogeveen II remise en konden deze acht spelers zich opmaken voor het beslissende snelschaken.
Zover kwam het niet bij Van der Linde tegen Haren, want daar schoof Christiaan Timmer van het thuisteam zijn pluspion uiteindelijk toch naar een zege.
Bij het snelschaken was SISSA V licht in het voordeel, omdat bij een nieuwe 2-2 het resultaat aan bord 3 van de reguliere wedstrijd zou wegvallen, deze was gewonnen door Hoogeveen.
En opnieuw was het erg spannend, maar het waren de borden 2 en 3 die het deden voor de Sisters, daar werd gewonnen en middels twee 2-2 gelijke spelen was de finale bekend.
Op vrijdag 12 mei spelen SISSA V en Van der Linde om de titel van NOSBO viertallen kampioen.
Ook op 12 mei is de finale van de achttallen competitie, tussen de kanonnen van Groninger Combinatie en SISSA. Ook deze wedstrijd vindt plaats in het Groningse Denksportcentrum.