UPDATE 2: Tegenstanders van Westerwolde in de viertallen B opgelet. Ondergetekende had niet goed opgelet bij de aanmelding van het team uit Ter Apel, maar die spelen tegenwoordig op dinsdagavond. Voor de teams die naar Ter Apel op bezoek moeten, is er een kleine aanpassing in de speeldatum. Van der Linde wordt nu op 8 november verwacht, Assen II op 24 januari en Oostermoer II op 28 maart.
Daarnaast heb ik nog geen opgaves van de teamleiders van DAC, Middelstum, Het Kasteel I & II en Haren. Ook missen nog de teamopstellingen van de teams van Het Kasteel I & II en Haren. Graag alles zo snel mogelijk doorgeven.

UPDATE: In de speelschema's van de zes- en viertallen gaan we nog iets wijzigen.
Helaas heeft Van der Linde zich teruggetrokken als zestal en wil wel graag spelen als viertal.
Alle zestallen gaan nu in 1 competitie spelen. Dat zijn 9 ronden, waarbij iedereen een keertje vrijaf heeft.
Bij de viertallen wordt Van der Linde aan één van de poules toegevoegd, die spelen dan in een poule van 7 extra ronden. Van der Linde heeft uiteindelijk de plaats ingenomen van Haren in de B-groep. Haren is toegevoegd aan de A-groep. De B-groep heeft wel nieuwe speelweken gekregen, om niet te vroeg klaar te zijn.
De top 2 in beide groepen spelen aan het einde van het seizoen halve finales, gevolgd door een finale.

--De gewijzigde speelschema's worden zo snel mogelijk gepubliceerd.
Deze zijn nu gepubliceerd, zie bekijk uitslagen in de 'snel naar' kolom. In deze kolom staat ook 'Opgave teams', waar u de de spelers per team kunt opgeven. Het zijn er maximaal zoveel als er in een team kunnen spelen. Houd bij meerdere teams binnen een klasse wel rekening met de invallersregels, dus geef in elk geval de op rating sterkste spelers op in een team! Het eerste team moet op gemiddelde rating sterker zijn dan het tweede etc. Een viertal mag op gemiddelde rating sterker zijn dan een zestal etc.

Dit geldt dus voor Groninger Combinatie en SISSA bij de achttallen en voor dezelfde clubs en Hoogeveen bij de viertallen.

--------------------------

Het speelschema van de NOSBO competitie is gepubliceerd op de website, klik daarvoor in de linkerkolom snel naar op bekijk uitslagen.

Graag ontvang ik zo snel mogelijk de namen, telefoonnummers en mailadressen van de teamleiders.
Het liefst per club in één keer. Vergeet ook niet de bekerteams!
Mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ook is de loting voor de eerste ronde verricht:

Open beker:

1 Hoogeveen - DAC
2 Het Kasteel - Assen
3 HSP/Veendam - Staunton
4 LOS - Van der Linde
5 Leek - Bedum

Bye, halve finalisten vorig seizoen:
Groninger Combinatie (*), ESG en SISSA

* Groninger Combinatie had 2 teams in de halve finale

1900 beker:

1 Hoogeveen - Lewenborg
2 Staunton - Leek
3 Groninger Combinatie - SISSA

Vrijgeloot:
ESG, Oostermoer, Assen, HSP/Veendam en Van der Linde

1650 beker:

1 SISSA - Het Kasteel
2 ESG - Lewenborg

Vrijgeloot:
Bedum, Groninger Combinatie, Valthermond, Assen, De Paardensprong en HSP/Veendam

Op de ALV is afgesproken dat de teamleiders in onderling overleg tot een datum moeten komen, zoals dat in de KNSB beker ook gebruikelijk is. Wel zijn er uiterste datums.
De eerste ronde moet uiterlijk vrijdag 2 december 2022 gespeeld zijn
De tweede ronde moet uiterlijk vrijdag 3 februari 2023 gespeeld zijn
De derde ronde moet uiterlijk vrijdag 31 maart gespeeld zijn
De finales staan voorlopig gepland voor de week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 mei gepland

Dit seizoen is, ervan uitgaande dat we gewoon door kunnen spelen, weer sprake van wedstrijden in het speellokaal van de thuisclub.
Het spreekt voor zich dat er niet verplicht gespeeld hoeft te worden op feestdagen of tijdens vakanties, waarbij een vakantieweek begint op zaterdag en niet al de vrijdagavond daarvoor. Het mag natuurlijk wel, als beide teams dat zo afspreken.
Of de finales op één locatie zijn, of gewoon bij het thuis gelote team, daarover wordt in de loop van het seizoen een beslissing genomen, maar in elk geval voor de loting van de finale.
Mocht er geen datum gevonden kunnen worden, dan wordt er gespeeld op de laatste redelijker wijs beschikbare clubavond van het thuis gelote team.