Ook in tijden van Corona kan er nog gewoon geschaakt worden.

Volg de algemene aanwijzingen van het RIVM (handen wassen etc.) en ga niet naar de club als je ziek bent / koorts hebt. Meld je als vrijwilliger om de schaakstukken van je club te desinfecteren, schud geen handen, ook niet om 'prettige partij' te wensen, remise aan te nemen of de tegenstander te feliciteren met de overwinning.

Art. 3.1.1 van de FIDE-regels: "Als een stuk naar een veld wordt verplaatst waarop een stuk van de tegenstander staat dan wordt dit geslagen en van het schaakbord verwijderd als deel van dezelfde zet." Dit kunnen we als volgt uitleggen: de speler-aan-zet pakt zijn stuk op, tikt daarmee het stuk van de tegenstander aan op welks veld hij zijn stuk wil neerzetten, de tegenstander verwijdert dan zijn stuk en de speler zet zijn stuk neer. Op die manier raakt elke speler alleen de stukken van zijn eigen kleur aan. Simple comme bonjour.

Ook de NOSBO-competitie kan vooralsnog gewoon doorgaan. Er is een team dat nu liever niet wil afreizen naar de enige stad in onze regio waar een paar besmettingen gemeld zijn. Dat laatste hoeft helemaal geen bezwaar te zijn, maar omdat we bij winters weer ook zonder code geel of oranje goed vinden dat teams hun wedstrijd ivm. (vermeende/verwachte) gladheid uitstellen, vinden we dat ook in dit geval een geldig excuus. Maak wel meteen een nieuwe afspraak en geef die door aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..