Nadat afgelopen zaterdag de KNSB competitie begon, staan vanavond ook de eerste wedstrijden in de NOSBO competitie op het programma.

In de promotieklasse staan de eerste 2 wedstrijden op het programma. In Emmen ontvangt ESG promovendus Roden en in Groningen-Zuid staat de stadsderby tussen Staunton 2 en SISSA 3 op het programma. Laatst genoemde team heeft al een 1-0 voorsprong genomen, door winst van Koen Lambrechts op Jeugd-EK-ganger Jonas Hilwerda.

Donderdag vervolgen we speeldag 1 met de wedstrijd van de andere nieuweling HSP/Veendam 2 tegen de verrassing van het vorige seizoen Leek. Ook staat dan de wedstrijd tussen Groninger Combinatie 4 en 5 op het programma.

De speelweek wordt afgesloten in de nieuwe speellocatie van Assen, waar het tweede team van de gelijknamige club op vrijdag Van der Linde ontvangt.

Buurthuis ´t Markehuus in Assen is ook de plaats waar op 29 april de gezamenlijke slotronde in de Promotieklasse zal plaatsvinden.

In de eerste klasse B is ook een gezamenlijke slotronde, op donderdag 21 april 2016 bij Oostermoer in Zuidlaren.

Ook de indelingen en het speelschema van de tweede klassen is bekend. Er is, met 20 ingeschreven teams, gekozen voor de variant 2*8 en 1*4. Aan het einde van het seizoen promoveren de kampioenen uit de poules van acht. De nummers 2 uit die poules spelen een beslissingswedstrijd, voor een plaats in een promotiewedstrijd tegen de kampioen van de kleine poule.

Update: Ook de viertallencompetitie is nu ingedeeld. Er is een toppoule met 7 teams. Team Atlantis is ontstaan uit, gezien de naam geen verrassing, het Groninger Denksportcafé Atlantis. In de middenpoule speelt het team KroKo mee. Dit team bestaat uit de vaders en dochters Kroon (Roelof en Gerbrich) en Kok (Erwin en Silke Nienke). Rochade speelt alleen nog op dit niveau mee in de NOSBO competitie, maar voor Het Schaakkwartier is, helaas, zelfs dat al niet meer gegeven. De viertallen spelen in dezelfde week als de promotieklasse, behalve de topgroep, die in de weken van de eerste en tweede klasse wordt afgewerkt. Het speeltempo is anderhalf uur voor de hele partij, of 1 uur pp, plus 30 seconden per zet. Ook dit seizoen worden de resultaten ter ratingverwerking aangeboden aan de KNSB-ratingcommissaris.

De belangrijkste wijziging in het competitiereglement is dat ook op NOSBO-niveau weer viermaal mag worden ingevallen in een hoger team. Daarnaast wordt er in de eerste klasse nu door iedereen met het incrementtempo gespeeld. Voor de tweede klasse is er de komende 2 seizoenen nog dispensatie, dus tot en met 2016-2017, voor het spelen met een analoge klok.

Het bestuur wenst alle teams en spelers veel succes, maar vooral plezier, het komende seizoen.