De afgelopen maanden is de eerste ronde gespeeld in de strijd om de diverse NOSBO bekers. De sterkere ploegen van het vorige seizoen genoten nog van een bye, maar anderen moesten wel al aan de bak.

OPEN BEKER
Het spannendst was het, tenminste als scorebord-journalist, bij de streekderby tussen Het Kasteel en ESG. 2-2 Werd het uiteindelijk in Coevorden, waarna de bezoekers uit Emmen bij het snelschaken met 3-1 toesloegen.
Bedum tegen Van der Linde ging ook gelijk op, maar hier werd het duel in de reguliere speeltijd door de gasten uit Winschoten met 2½-1½ in hun voordeel beslist.
HSP/Veendam en LOS konden geen geschikte datum vinden, waarna de thuisploeg forfait gaf, zoals ze dan graag zeggen in Vlaanderen.

De loting voor ronde 2:
Hoogeveen vs LOS
Groninger Combinatie vs Van der Linde
ESG vs Leek
SISSA vs Assen

ronde 3:
Groninger Combinatie/Van der Linde vs Hoogeveen/LOS
ESG/Leek vs SISSA/Assen
Finale:
Groninger Combinatie/Van der Linde/Hoogeveen/LOS vs ESG/Leek/SISSA/Assen

1900 BEKER
Het was een spannende ronde in de 1900 beker, alle drie de wedstrijden uit de eerste ronde eindigden in een 2½-1½ overwinning voor de respectievelijke thuisteams. SISSA was de eerste die met deze cijfers won, van HSP/Veendam in hun geval. Van der Linde was ook in deze bekercompetitie succesvol, door Assen te verslaan. En afgelopen vrijdag was Leek de laatste die een plaatsje in de kwartfinale boekte, door ESG te verslaan.
Helaas zijn er nog maar zeven teams meer in de strijd, daar Het Kasteel er pas na de inschrijving achter kwam dat ze eigenlijk geen competitiewaardig team zouden hebben.

De loting voor ronde 2:
Van der Linde vs Leek
Hoogeveen vs Groninger Combinatie
Staunton vs Lewenborg
SISSA bye

ronde 3:
SISSA vs Staunton/Lewenborg
Van der Linde/Leek vs Hoogeveen/Groninger Combinatie
Finale:
SISSA/Staunton/Lewenborg vs Van der Linde/Leek/Hoogeveen/Groninger Combinatie

1650 BEKER
De meeste inschrijvingen waren voor deze beker, maar voor ESG was dat e toch eentje te veel, ze trokken zich terug voor de wedstrijd tegen HSP/Veendam. Bleven er nog drie wedstrijden over, waarbij het allemaal begin met de, opnieuw als scorebord-journalist, eenvoudige winst van Lewenborg bij Leek, 3½-½. Het Kasteel versloeg in de Drentse derby Assen met 3-1. Spannend bleef het lang bij Van der Linde tegen DAC, waar er na een 2-2 gelijkspel nog een snelschaak verlenging volgde. Van der Linde voltooide de trilogie, door de gasten met een 3-1 nederlaag terug te sturen naar Delfzijl.

De loting voor ronde 2:
Het Kasteel vs Valthermond
SISSA vs Lewenborg
HSP/Veendam vs Groninger Combinatie
Bedum vs Van der Linde

ronde 3:
Bedum/Van der Linde vs SISSA/Lewenborg
HSP/Veendam/Groninger Combinatie vs Het Kasteel/Valthermond

Finale:
HSP/Veendam/Groninger Combinatie/Het Kasteel/Valthermond vs Bedum/Van der Linde/SISSA/Lewenborg

Ook voor de tweede ronde geldt weer dat er een datum gezocht kan worden met de tegenstander, maar de uiterste speeldatum is zaterdag 2 maart 2024. Wacht niet te lang met contact zoeken en geef alstublieft de datum door aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook zoekt de NOSBO nog een organisator van de finaleavond, waarbij de 6 teams bij u op visite komen. Dit zal plaatsvinden op een vrijdag, waarschijnlijk die in de week van Pinksteren.