Op de NOSBO-site publiceren we iedere maand een overzicht van de nieuwe KNSB-jeugdratings en KNSB-seniorenratings van de NOSBO-leden (te vinden in het menu Snel naar... op de hoofdpagina). Door middel van kleurtjes kun je hierin snel een beeld krijgen van de grote stijgers en dalers  in onze regio.

Veruit de opvallendste NOSBO jeugdspeler op de KNSB ratinglijsten van november 2022 is Himar Ambrona Navarro (SG Staunton, leeftijdscategorie D). Met zijn geweldige prestatie op het Hoogeveen toernooi stormt hij de seniorenlijst binnen met een rating van maar liefst 1828! Niet onvermeld mag blijven G-speler Besher Mousa (SV Hoogeveen) met een eerste seniorenrating van 1137.

Himar Hoogeveen 2022
Foto: Toernooisite Hoogeveen 2022


Omdat seniorenpartijen ook berekend worden voor de jeugdlijst, stijgt Himars jeugdrating met +274 punten naar 1514. Qua stijging echter was Hylke Noordhof  (JSC Matadoren, D) hem nog de baas, want hij wint +309 punten (naar 429). Ben Kruize (SC de Paardensprong, D) springt met een mooie +208 naar 699. Hoogste binnenkomer hier is Lucas Medendorp (SC Ten Boer, D) met een fraaie 410 als startrating.

De NOSBO spreekt trouwens landelijk een woordje mee. Acht(!) spelers van de top twaalf van de KNSB stijgerslijst blijken hun winst te hebben geboekt op NOSBO/FSB toernooien (t.w. Hendrik, Hylke, Himar, Evan, Ben, Dennis, Jonas en Nout).


KNSB-jeugdrating
KNSB-rating (senioren)
KNSB-ratingviewer 
KNSB stijgerslijst (jeugd)