Op zaterdag 25 maart werden de halve finales gehouden van de basisschoolkampioenschappen. In Emmen speelden de sterkste acht teams uit de voorronden in de finale van Drenthe, terwijl in Groningen de beste 15 teams mochten uitmaken wie naar de NOSBO-finale mogen.

Halve finale Drenthe


In Emmen was de Kloostertuin uit Assen de sterkte: VERSLAG JAN VAN OS

Verslag SC Hoogeveen

 

BSK 2023 halve finale Drenthe Kloostertuin 1Kloostertuin 1 Drents kampioen (foto Jan van Os)


EINDSTAND HALVE FINALE BSK DRENTHE

BSK 2023 halve finale Drenthe Eindstand Chessresults  (klik voor details)


Halve finale Groningen


GSV overtuigt op BSK provincie Groningen

De spanning zat hem afgelopen zaterdag vooral in de verdeling van de zes tickets voor de Noordelijke finale. GSV 1 won al haar wedstrijden (soms na felle strijd) en werd zo afgetekend winnaar! Gefeliciteerd!


BSK 2023 halve finale Groningen podium GSV1Het winnende GSV 1 - vlnr: Viaan Gohil, Theo Kudernac, Bram ten Dam en Deen van der Kolk


De tweede plaats ging naar de reserves van GSV 2. Door een aantal kleine overwinningen van 2,5 - 1,5 wisten ze redelijk in het spoor van het eerste team te blijven. Nummer drie werd de Haydnschool. Zij scoorden weliswaar meer bordpunten dan GSV 2 maar moesten in matchpunten hun meerdere erkennen. Zo zie je maar dat 2,5-1,5 genoeg is :-)


BSK 2023 halve finale Groningen podium prijswinnaarsHet podium van BSK Groningen - vlnr: GSV 1, GSV 2, Haydnschool 1, met gemeenschappelijke coach Geon Knol

Meer podiumfoto's


De overige drie finaleplaatsen gingen naar de Fontein (Ten Boer), Het Palet en de Petteflet (Stad). In de laatste ronden waren er nog zes teams die streden om de laatste drie finaleplaatsen, spanning alom!

EINDSTAND HALVE FINALE BSK GRONINGEN

BSK 2023 halve finale Groningen Eindstand def

Verslag Paardensprong (nieuw!) 
Verslag Staunton
Verslag Ten Boer


Finale NOSBO-basisschoolkampioenschap op 15 april

Daarmee is bekend wie op 15 april in Hoogkerk mogen strijden om het NOSBO-basisscholenkampioenschap van Drenthe en Groningen samen. De beste drie teams uit de finale mogen bovendien naar het Nederlands Kampioenschap.

Kloostertuin 1
De Heidevlinder
Het Anker 1
Kloostertuin 2
GSV 1
GSV 2
Haydn 1
Het Palet
De Fontein
De Petteflet

Alle teams spelen in de finale één keer tegen elkaar.

 

Toernooiaankondiging halve finale Drenthe / Verslag
Toernooiaankondiging halve finale Groningen / Foto's
NOSBO-basisscholenkampioenschap finale