De Groningse School Vereniging (GSV) is gistermiddag in Assen basisschoolschaak kampioen van de NOSBO geworden. De door velen als favoriet genoemde school, moest echter na ronde 1 al in de achtervolging, op wat later bleek de grote concurrent, Kindcentrum Kloosterveen uit Assen. De loting voor het toernooi bracht de achteraf gezien twee sterkste teams al in ronde 1 tegen elkaar en de Assenaren wonnen dit duel met 3-1.
In de loop van de middag won GSV de resterende wedstrijden, terwijl Kloosterveen tweemaal een gelijkspel moest toestaan. Eenmaal tegen stadgenoot Kloostertuin en ook tegen De Zaaier uit Delfzijl kwamen ze niet verder dan 2-2. Na het tellen van de bordpunten, bleek GSV er daarvan 3 meer te hebben. De derde plaats was voor Kloostertuin.
Twee spelers leverden de knappe prestatie door al hun 9 partijen te winnen. Eerste bordspeler Léon Niemeijer van Kloosterveen en vierde bordspeler Quinn van Dijk van GSV.
Doordat direct een finaledag werd georganiseerd en de halve finales werden overgeslagen, werd de GSV ook nog uitgeroepen tot Gronings kampioen en Kloosterveen tot Drents kampioen. Beide teams hebben zich ook geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen in Gouda in juni.

De NOSBO dankt de organisatie van de sc Assen voor het goede verloop van het toernooi.

De uitslagen