Mooi weer en dan toch binnen moeten spelen. Tussen de partijen naar buiten voor een frisse neus en rond 13.00 uur kon er dan eindelijk gestart worden. 
Derk Schuttel en Rick Weggen hebben hun taak als arbiter goed gedaan. Want hun hulp was af en toe even nodig. Onduidelijkheden over regels, onduidelijkheden over de rol van teamleider maar tussen de partijen door kreeg iedereen tips.
Wachten op de uitslag is nooit leuk, maar de scheidsrechters hadden goed hun werk gedaan. De wachttijd werd benut voor het opruimen van de zaal, de naamkaartjes geruild tegen een aandenken. En dan de uitslag:

1. GSV 1
2. Theo Thijssen 1
3. GSV 2
4. Zaaier 1
5. Kloosterveen
6. Petteflet
7. De Windroos
8. Theo Thijssen 2

GSV1 & Theo Thijssen1 gaan naar het NK Schoolschaken. Wij wensen hen heel veel plezier toe.
Levi Sekema (7 uit 7) en Stella Dekker (6 uit 7) ontvingen ieder een beker voor hun topprestatie op dit toernooi.
Alle schoolschakers, begeleiders, ouders en wie ik nog vergeten ben. Leuk dat jullie er waren en misschien tot ziens.

Zet alvast maar in de agenda: 30 maart 2019 - NOSBO Finale BSK 2018 - 2019 wederom in de Wilp.

"Belevenissen van de deelnemers"

Daar gaan we! De auto vol met drie van de vier ‘Zaaier 1’ spelers. Voor vertrek snel nog een potje schaken. ‘Voor de goede vorm’ wordt me gezegd. Aangekomen in De Wilp snel de borden gezocht om even in te spelen. Na inleidende praatjes en spelregelbespreking starten om klokslag één uur de partijen. Spannend. Het begin is wat stroef. Voor de spelers onverwachts verlies. Incasseren, even tafelvoetballen, even buiten kijken en op naar de volgende partijen. Gaandeweg de middag gaat het steeds beter. ‘Zie je wel dat we in vorm zijn?’ Ik kan het niet ontkennen. Met de mooie winst op de uiteindelijke nummer 2 als hoogtepunt, worden de mannen trots 4e. Geen beker, geen medailles maar wel een erg mooi BSK-seizoen! Wij zijn er volgend jaar weer bij! Jullie ook? - Edwin Blokzijl