Op zaterdag 24 maart jl. werd er gestreden door 30 schoolteams in Emmen of Hoogkerk.

Wie aanwezig was, heeft gezien hoe goed alle jeugdspelers het hebben gedaan. Helaas kunnen niet alle 30 teams door naar de finale, hoe graag ik dat ook zou willen. Vanuit beide provincies gaan de beste 8 hoogst geëindigde teams door.

Dan krijg je ook mailtjes in de mailbox. Wie zijn er nu door, waar kan ik dat vinden? De teams hadden op 24 maart al hun uitnodiging ontvangen. Aankomende zaterdag gaan deze teams strijden voor de 2 landelijke plaatsen vanuit ons gebied in De Wilp, mijn dorp.

Maar hebben jullie ook gelet op de begeleiders en ouders, die stonden veelal aan de zijkant om te juichen of waren het niet eens met de zet die hun pupil deed. Soms wel bijtend op hun handen. Of wilden het spel overnemen. Maar ja, niemand mag zich met een schaakspel bemoeien, al is dat soms best wel lastig. En of iemand nu wint, verliest of gelijk speelt, er wordt altijd geleerd.

De teams die door zijn:
- GSV 1
- GSV 2
- Kloosterveen
- Petteflet
- Theo Thijssen 1
- Theo Thijssen 2
- De Windroos
- Zaaier 1

Voor alle schoolschakers die vaker schaak willen spelen, ga eens kijken bij één van de schaakverenigingen. Misschien vindt je het wel zo leuk, dat je blijft schaken.

Voor de winnende schoolteams het advies: blijf veel oefenen op school of op een GP (Grand Prix) die de komende maanden nog in de agenda staan. Alle deelnemers hebben tijdens een van de voorronden een pion met een kaartje eraan ontvangen. Tijdens de laatste GP van dit schaakseizoen op zaterdag 16 juni 2018 te Hoogkerk verloot ik onder de schoolschaakjeugd met pion en kaartje een leuke prijs. Ik zou het fijn vinden dat de zaal vol zit met schakende jeugd. Denk je er wel om dat je je tijdig aanmeldt?

Helaas is het ook zo dat nog lang niet alle scholen en schoolschakers bereikt worden. We noemen dit de witte gebieden. Zijn er onder de lezers mensen geïnteresseerd om op zoveel mogelijk plekken in Groningen en Drenthe de schooljeugd te willen begeleiden met het schaken op school? Graag zie ik jullie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tegemoet.