GSV wint provinciaal schaakkampioenschap Groningen.

De winnaars 

De GSV heeft duidelijk bewezen de sterkste schaakschool van de provincie te zijn. Het eerste team speelde in de provinciale finale slechts een keer gelijk en won al haar andere wedstrijden, vaak met 4-0. Het team bestond uit Levi Sekema, Rogier Visser, Thieme Dijksterhuis en Ivar Loman. Op de tweede plaats eindigde de Zaaier uit Delfzijl, met twee matchpunten minder. Ook het tweede team van haalde het erepodium. Samen met de Petteflet, ook uit Groningen, en de Windroos uit Zuidhorn, die als vierde en vijfde eindigden in het deelnemersveld van 17 teams, plaatsten deze teams zich voor de NOSBO-finale op 7 april in de Wilp.

Drie spelers wonnen al hun partijen: Rogier Visser, Vester van Houten (GSV 2) en Ruben Blokzijl (de Zaeier). Rogier kreeg echter de topscorersprijs, want hij zat aan het hoogste bord (2) en had dus de beste tegenstanders gehad. Bij de meisjes was Lisanne van der Knaap (de Fontein) de beste. Ze verloor slechts een partij.

De 17 finalisten hadden zich geplaatst via allerlei lokale voorrondes. Zoals zo vaak toonden de teams uit Groningen zich de sterkste. Drie van de vijf finalisten komen uit de stad. Maar ook op plekken waar structureel schaakles wordt gegeven (de Zaaier) of waar een goede jeugdclub zit, zoals in Ten Boer, komen goede teams.

Geon Knol was de gelukkigste man van de sporthal in Hoogkerk, waar de finale gehouden werd. Hij geeft les op zowel de Zaaier als de GSV. Hij mocht drie medailles in ontvangst nemen.
(verslag: Hiddo Zuiderweg)