De Kloostertuin uit Assen heeft na het onverwachte kampioenschap van Drenthe, afgelopen zaterdag ook het algehele NOSBO kampioenschap voor basisscholen gepakt.
De hele middag stond de Groninger Scholenvereniging (GSV) bovenaan, maar in de laatste partij van de dag lieten de jonge Stadjers zich volkomen onverwacht toch nog de kaas van het brood eten. De Kloostertuin, dat tot dat moment in de voorgaande 6 ronden slechts 1 nederlaag had geleden, opmerkelijk genoeg tegen het verder winloos gebleven tweede team van de GSV, had in de slotwedstrijd minimaal een 3-1 overwinning nodig op de koploper, om nog kampioen te worden. En de opdracht om 1,5 bordpunt te scoren leek de GSV'ers te verlammen. De spelers van de Kloostertuin kwamen de ene na de andere zege melden en bij 3-0 was het duel, en het kampioenschap, beslist. Dat het ook nog 4-0 werd, was de kers op de taart.
Het feit dat ze als nummer 2 ook naar het Nederlands kampioenschap mogen, kon echter bij een enkele GSV'er nauwelijks het verdriet van het missen van het NOSBO kampioenschap verlichten.

Uitslagen