De Fontein uit Ten Boer was het meest constante team en stond daarom gistermiddag om kwart voor 6 terecht bovenaan in het klassement van het NOSBO basisscholenkampioenschap. En misschien ook het meest evenwichtige team, want dat is vooral bij het schoolschaak een belangrijke factor.
Vooral bij de Fontein deed zich het verhoudingsgewijze sterke derde bord het dubbeltje regelmatig de goede kant op vallen. De Boerster dames, wonnen 5 wedstrijden en speelden er 4 gelijk en kwalificeerden zich zodoende voor het tweede opeenvolgende jaar voor de landelijke finale. Deze zijn weer niet om de hoek, op 28 mei en 4 juni gaat er gespeeld worden in Nijmegen.
Dankzij het goede presteren van de Groninger Scholenvereniging vorig jaar, het team werd tweede, heeft de NOSBO dit jaar 3 plaatsen op dit NK. Na een spannend toernooi wist de GSV, met een geheel nieuw team, en de Dom Helder Camara, ook uit de Stad, zich ook te plaatsen.
Loek van der Hagen van de Eshoek uit Annen was aan bord 1 individueel topscorer met de score van 9 uit 9. Aan bord 2 scoorde Stella Dekker van Theo Thijssen uit Assen 8 uit 9 en werd daarmee best scorende meisje.

Uitslagen