Het schoolschaakseizoen is weer begonnen. En eigenlijk was dat al een tijdje geleden, want al op woensdagmiddag 18 november 2015 werd de aftrap gegeven van dit kampioenschap. En zoals gebruikelijk begon het kampioenschap met het gemeentelijk kampioenschap van Bedum en Ten Boer. Het individuele toernooi werd gewonnen door Rowin Berghuis van de Huifkar, die liefst 7 spelers van de Fontein achter zich liet. Gezien de achtervolgers was het niet verwonderlijk dat de Fontein zich met 2 teams bovenaan het scholenklassement positioneerde. Vorig seizoen werd de Fontein op miraculeuze wijze tweede bij het NOSBO kampioenschap en mocht daardoor deelnemen aan het landelijk kampioenschap.
Afgelopen woensdag was het toernooi georganiseerd door Het Schaakkwartier in het Westen van de provincie Groningen. Het kampioenschap van Grootegast en Zuidhorn werd gedomineerd door de scholen uit Zuidhorn. Hier was het een teamkampioenschap, gewonnen door het tweede team van De Borgstee, voor hun eerste team. Beste team uit Grootegast was Rehoboth 4, bestaande uit 4 jongedames.

Binnenkort gaan de kampioenschappen verder, zie hiervoor ook de schoolschaakagenda (die met de oranjerode kleurtjes) op de NOSBO site. Staat het kampioenschap van jullie gemeente er niet tussen? Neem dan contact op met de NOSBO, misschien is er nog wel een plaatsje vrij bij de provinciale halve finales op 12 maart in Uithuizen en Emmen. De finale is weer een week later in De Wilp op zaterdag 19 maart.