In het weekend van 18 en 19 februari organiseert de Noordelijke Schaakbond NOSBO het derde KNSB-kwalificatietoernooi NK-ABC in Groningen. In totaal zijn er vier van deze landelijke kwalificatietoernooien, waarin je je kunt plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen A-jeugd, A-meisjes, B-jeugd, B-meisjes of C-meisjes. Na de edities in Utrecht en Delft is het nu dus de beurt aan Groningen. Hierna volgt alleen nog Eindhoven. Voor NOSBO-deelnemers zijn dit tevens de persoonlijke NOSBO-jeugdkampioenschappen voor de categorieën A, B en C.

We hebben plek voor maximaal 110 deelnemers en zitten nu al op ruim 80 aanmeldingen. Wacht dus niet te lang met aanmelden nu het nog kan!

KNSB-kwalificatietoernooi NK-ABC
Dit toernooi staat open voor alle KNSB-jeugdleden. In dit landelijke toernooi kun je je plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen A-jeugd, A-meisjes, B-jeugd, B-meisjes of C-meisjes, die plaatsvinden van 30 april t/m 6 mei 2023 te Almelo.

Leeftijdscategorieën
A: geboren in of na 2005 (​t/m 18 jaar)
B: geboren in of na 2007 (t/m 16 jaar) 
C: geboren in of na 2009 (t/m 14 jaar)

Te verdienen NK-tickets per categorie: 3x A-jeugd, 3x B-jeugd, 3x C-meisjes, 2x B-meisje, 1x A meisje. Verder zijn er per categorie mooie geldprijzen te winnen (zie update hieronder).

Informatie KNSB
Inschrijfformulier
Deelnemerslijst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonlijke Jeugdkampioenschappen NOSBO
Voor NOSBO-deelnemers (*) zijn dit tevens de persoonlijke NOSBO-jeugdkampioenschappen (PJK) voor de categorieën A, B en C (zowel jeugd als meisjes). De hoogst geëindigde NOSBO-speler in een categorie wordt NOSBO-kampioen van die categorie. Omdat er in dit toernooi geen aparte groep C-jeugd is, wordt de hoogst geëindigde NOSBO C-speler in de groep B-jeugd de nieuwe NOSBO C-kampioen en verdient daarmee ook het NOSBO NK-ticket voor het NK-C jeugd. Als deze NOSBO C-speler ook hoger eindigt dan de hoogst geëindigde NOSBO B-speler wordt hij tevens NOSBO B-kampioen.

Bij gelijk eindigen gelden de tiebreaks die gelden voor het kwalificatietoernooi ABC in plaats van de tiebreaks die staan beschreven in het PJK-reglement. NOSBO-deelnemers schrijven zich gewoon in via het KNSB-formulier en spelen dan automatisch mee voor de persoonlijke jeugdkampioenschappen van de NOSBO. Ook spelers die in een jongere categorie dan C vallen, maar graag in een weekendtoernooi met sterke tegenstanders en meer bedenktijd willen spelen, mogen natuurlijk meedoen.

(*) spelers die lid zijn van een vereniging die NOSBO-contributie betaalt (de JSN valt hier niet onder).

Facts and figures

Datum Zaterdag & zondag 18-19 februari 2023
Speelzaal *   Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70-4, 9744 AP Groningen
Contactpersoon   Martijn Hardeman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-179 179 81
Klok 55 min. + 10 sec./zet
Inschrijfgeld € 20
Maximale capaciteit    Ca. 110 deelnemers

*

Voer in je navigatie (bijv. Google Maps of Waze) indien mogelijk "Dorpshuis Hoogkerk" in. Bij sommige navigatiesystemen geeft het invoeren van bovenstaand adres namelijk niet de juiste eindbestemming.
* Er is gratis parkeergelegenheid bij het Dorpshuis.
Er is een kantine waar eten en drinken verkrijgbaar is tegen schappelijke prijzen. Daarnaast zal er een aantal gratis consumpties zijn voor de deelnemers.


Tijdschema (onder voorbehoud):

Zaterdag
inschrijven: 9.45 - 10.15
ronde 1: 10.30 -12.30
ronde 2: 13.00- 15.00
ronde 3: 15.45 -17.45
avondeten: 17.45 -19.00 (*)
ronde 4: 19.00 - 21.00

(*) Op zaterdag is er voor de liefhebbers een Chinese maaltijd tegen een schappelijke prijs. Details hierover volgen.

Zondag
ronde 5: 9.30 -11.30
ronde 6: 12.15 -14.15
ronde 7: 15.00 -17.00
aansluitend: prijsuitreiking

Prijzengeld (update)
In de categorieën A-jeugd, A-meisjes, B-jeugd, B-meisjes en C-meisjes zijn mooie geldprijzen te winnen.

Minimale prijzen in de groepen A-Jeugd en B-Jeugd:
1e prijs: € 120
2e prijs: € 80
3e prijs: € 50

De precieze hoogte én de overige prijzen worden vastgesteld als we meer weten over het aantal aanmeldingen en of er groepen gecombineerd moeten worden.

Live verslaggeving
Op deze toernooisite kun je het toernooi live volgen: niet alleen actuele indelingen en standen, maar via het liveblog, webcams met livebeelden uit de zaal en de liveborden maak je het toernooi van afstand mee alsof je er zelf bij bent.

Foto's / webcams
Er worden foto's gemaakt tijdens het toernooi die op deze site geplaatst worden. Als er spelers zijn die hier niet op willen, laat het graag aan het begin van het toernooi weten. Dan krijg je een standaardje dat je bij je bord kunt zetten, zodat we weten dat jij niet op de foto wilt. Let op: bij overzichtsfoto's en bij de webcams kunnen we dit niet altijd voorkomen. Mocht je op een gepubliceerde foto staan wat je niet wilt, dan zullen we de foto na melding z.s.m. verwijderen of je onherkenbaar maken.

Overnachten
Groningen is een bijzonder leuke stad om een weekend te vertoeven en er zijn vele hotels om te overnachten. We proberen een kortingsarrangement voor dit toernooi te regelen. Als dat lukt, zullen we dat hier publiceren.

Contact
Martijn Hardeman, Jeugdleider NOSBO
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Whatsapp: 06-179 179 81


Informatie KNSB
Inschrijfformulier
Deelnemerslijst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwalificatietoernooi NJSK-ABC Utrecht
Kwalificatietoernooi 2 NK-ABC Delft / NOSBO-verslag

NOSBO C-kampioenschap 2022

Wijzigingen in bovenstaande informatie voorbehouden.

Hoogkerk PJK D speelzaalEen deel van de speelzaal tijdens de NK-finale JCC-D in Groningen