Verslag: Geon Knol (foto's: Martijn Hardeman)


Zaterdag 21 mei was een dag waar veel schoolschakers naar hadden uitgekeken. De Nosbo BSK finale met uiteindelijk deelname van 13 sterke schoolteams (teams van vier) uit onder andere Bedum, Groningen, Haren, Hoogeveen, Assen en Ten Boer. De teams hadden zich geplaatst via regionale wedstrijden voor de finale.

Op de finaledag zelf werd het toernooi in goede banen geleid door organisator Geon Knol en arbiter Roland Kroezen met daarnaast velen die ondersteuning verleenden door het opzetten van de zaal, de live verslaggeving op de nosbo site en als teamleider van een schoolteam. Dank aan allen!

BSSK finale 2022 speelzaalHet toernooi in volle gang


In het toernooi zelf bleek al snel dat GSV een maatje te groot was voor de anderen, twee spelers scoorden 9 uit 9 en de andere twee 8 uit 9. Alle teamwedstrijden werden dan ook gewonnen. De strijd om plaats twee was spannender. De Haydn uit Groningen,  de Fontein uit Ten Boer en de Kloostertuin uit Assen waren aan elkaar gewaagd en het was dan ook stuivertje wisselen voor de podiumplaatsen (+ bijbehorende plaatsing voor het NK in Gouda). Uiteindelijk moest de Kloostertuin genoegen nemen met plaats 4, de Fontein werd 3e en de Haydnschool 2e. Zie link hieronder voor de eindstanden en individuele resultaten.

BSSK finale 2022 winnaarsV.l.n.r. Haydn-school (2e), GSV 1 (1e), Fontein (3e). Gefeliciteerd!


UITSLAGEN
EINDSTAND

Verslag Paardensprong
Verslag Staunton
Verslag Ten Boer
Regionale voorronden


NK 345

Voor de middenbouwgroepen 3, 4 en 5 is er op zaterdag 2 juli 2022 een eigen NK. Scholen kunnen hier tot 1 juni een vrijplaats voor aanvragen.


Volgend toernooi: Stappenkampioenschap

Voor wie alweer uitkijkt naar een volgend toernooi: op zondag 19 juni vindt het Stappenkampioenschap plaats; ook weer in het Dorpshuis van Hoogkerk. Iedereen speelt hier op zijn eigen niveau, waarmee het ook voor niet-clubspelers heel geschikt is. Meer informatie en inschrijven.

N.B. Mocht er iemand om de foto staan die dat niet wil: laat het graag even weten, dan passen we dit z.s.m. aan.