P9960712
In Almelo werd van 1 t/m 7 mei gespeeld om het Nederlands Jeugdkampioenschap in de ABC categorieën. Zie www.njsk.nl
U kunt daar de partijen nazien, rondeverslagen lezen en foto's bekijken. Op het Twitch kanaal van de schaakbond is live commentaar.
 
Zondag 8 mei:

Jeugd A (t/m 18 jaar)

5: Machteld van Foreest: 4 pnt uit 7
15: Berend Visser: 1,5 pnt

Machteld was als vierde geplaatst dan lijkt een vijfde plaats nog niet zo gek. Maar tevreden was ze niet. Drie partijen verliezen is ook wel veel voor haar.

Berend was als één na laatste geplaatst en eindigde op 1,5 punt. Het is voor hem vooral een leerervaring geweest.

Jeugd B (t/m 16 jaar)

2: Loek van der Hagen: 5,5 punt uit 7
8: Leon Niemeijer: 3,5 pnt
9: Sander Wage: 3,5 pnt
12: Jael Wierenga: 3,5 pnt.

Loek speelde vanaf het begin boven in mee. Opvallend dat hij een goed resultaat haalde tegen de sterkere spelers, maar twee remises speelde tegen wat minder sterke spelers. En met die twee remises mocht hij in zijn handen knijpen. Door die tweede plaats mag Loek naar het EK in Turkije.

De overige drie deelnemers eindigden allen op 50% en waren daar tevreden mee. Ze deden het op verschillende manieren. Sander won en verloor één partij en speelde de overige vijf partijen remise. Jael deed het tegenovergestelde. Hij speelde één partij remise en won en verloor drie partijen. Leon zat daar tussen in.

Jeugd C (t/m 14 jaar)

  1. Sono Folkers: 2,5 pnt uit 9
Deze groep speelde negen ronden in plaats van 7. Daardoor waren er twee dagen dat ze twee partijen moesten spelen. Ook hier was de leerervaring het belangrijkste. Sono wist twee partijen te winnen en wist in de laatste ronde er nog een remise aan toe te voegen.

Meisjes C (t/m 14 jaar)

11: Serana Tunyluhulima: 3 pnt uit 7
13: Carlijn Hagen: 3 pnt

Serana was tevreden met haar spel en met de punten die ze haalde. Ook Carlijn zal tevreden zijn. Ze won haar laatste twee partijen en 3 uit 7 terwijl je als laatste geplaatst bent kun je moeilijk anders dan goed omschrijven.

Verdere info over de resultaten:https://njsk.nl/resultaten-2022/

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en staande mensen

Woensdag 4 mei:

In Algemeen A spelen twee NOSBO-ers mee. Machteld van Foreest is als vierde geplaatst en begon geweldig met 3 uit 3. In de vierde ronde verloor ze van Eline Roebers. Ze staat nu een halfje achter de koploper dus alles is nog mogelijk.
Ook Berend Visser doet mee. Als 15e geplaatst van de 16 deelnemers zal hij dit vooral als een ervaring zien.
 
In meisjes A hebben we geen deelneemsters.

In Algemeen B hebben we vier deelnemers. Loek van der Hagen is als tweedes geplaatst, Sander Wage als 7e, Leon Niemeijer als 10e en Jael Wierenga als 13e van de 18 deelnemers. De start is niet slecht. Loek en Leon begonnen met 2,5 uit 3; Daar kwam voor Loek een remise bij. Na een uur en tig theoretische zetten was het remise. Het was meer een overhoring van elkaar dan een gedachtenstrijd. Leon kwam er vandaag niet aan te pas en blijft op 2,5 staan. Hij krijgt daar gezelschap van Sander. Die gaf vandaag een stuk weg, maar wist desondanks knap remise te spelen. Jael had 1,5 uit 3 en daar kwam vandaag niets bij.

In meisjes B hebben we geen deelneemster.

In Algemeen C speelt Sono Folkers mee. Als 22e van de 24 geplaatst verwacht je geen wonderen, hoewel je daar natuurlijk wel op hoopt. Zij spelen op dinsdag en donderdag een dubbele ronde. Hij begon knap met 2 uit 4. Helaas volgde op woensdag en donderdagochtend twee verliespartijen.

In meisjes C spelen twee deelneemsters van ons mee. Serana Tunyluhulima van schaakclub Assen is als vijfde geplaatst. Carlijn Hagen als 18e van de 18 deelneemsters. Serana begon moeizaam met één overwinning (op Carlijn) en daar kwam op woensdag een overwinning bij. Carlijn begon met 0 uit 3. Op woensdag haalde ze haar eerste punt met een knappe overwinning op Sophia Jonkman. Dat smaakt naar meer.