NK E The Movie kopie kopieNK-E THE MOVIE (klik om af te spelen)


Eindstand

Livestream 1

Livestream 2 - incl. prijsuitreiking
Livestream 3 - deel 1 / deel 2

Verslag KNSB
Verslag DD
Verslag ESV
Verslag Kennemer Combinatie Chesscool

Verslag KlimOp
Verslag Paardensprong
Verslag Staunton

Verslag VAS

NK-E The Movie


Liveblog

Ronde 10

De laatste en beslissende ronde. ESV heeft een hele goede uitgangspositie met twee matchpunten voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde. Dat weerhoudt de Eindhovenaren er niet van om nog een keer helemaal los te gaan: 4-0 tegen RSR. Daarmee wordt ESV met maar liefst drie matchpunten voorsprong overtuigend Nederlands Kampioen. En dat voor de derde keer op rij! Nog een leuk weetje is dat dit voor ESV de derde E-teamsfinale in Groningen was (eerder in 2009 en 2010) en dat ze die alle drie hebben gewonnen. Klaarblijkelijk haalt Groningen het beste naar boven bij de Eindhovenaren.

ESV prijsESV is opnieuw Nederlands Kampioen!

DD en VAS spelen gelijk, wat Chesscool de kans geeft om met een laatste uiterste krachtsinspanning (4-0 tegen Voorschoten), met slechts een half bordpunt voorsprong 2e te worden. Het Haagse DD eindigt daardoor op de derde plaats.

Chesscool prijsChesscool wint de nek-aan-nek-race van DD en wordt tweede

De strijd om de plekken vier en vijf is nóg closer: Almere en Zuckertort hebben beiden 12 matchpunten en 22 bordpunten. Omdat Zuckertort het onderlinge duel heeft gewonnen is de vierde plaats voor hen en wordt Almere vijfde. Een eervolle vermelding is er voor de zesde plaats van de Klimop die slechts één bordpunt minder had dan de nummers 4 en 5. Dit onderstreept hoe klein de onderlinge verschillen tussen veel teams zijn.

 DD prijsDD uit Den Haag sleepte de derde prijs in de wacht


In dit liveblog was er vooral veel aandacht voor de strijd om de kopposities, maar dat wil niet zeggen dat de andere teams niet ook prachtige strijd hebben laten zien. Iedereen veel dank voor de bijdrage aan deze mooie finale. Mocht je als teamleider, begeleider of speler opmerkingen, tips of suggesties hebben naar aanleiding van dit toernooi, dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we het graag.

Eindstand NK finale JCC E 2021 GroningenDe eindstand (details)

Prijswinnaars JCC EAlle vijf prijswinnende teams op het podium: gefeliciteerd!

 

JCC E Stand na ronde 9

UitzwaaienDe laatste ronde gaat starten en de teamleiders die de zaal dan moeten verlaten, worden voor de laatste keer vandaag uitgezwaaid

Ronde 9

Koploper ESV wint met 3-1 van Magnus Leidsche Rijn uit Utrecht. DD consolideert de 2e plaats met een overtuigende 4-0 overwinning op Zuckertort.

DD tegen ZuckertortDD en Zuckertort in hun belangrijke match om het podium

Chesscool verslaat VAS met 3-1 en KlimOp haalt met dezelfde score de matchpunten binnen tegen Voorschoten. Tijd voor de laatste ronde en de ontknoping!

ChesscoolHet team van Chesscool staat na 9 ronden virtueel op het podium

JCC E Stand na ronde 8

VASHet Amsterdamse VAS bruist nog steeds van energie

Ronde 8

In ronde 8 haalt koploper ESV uit tegen Almere: 4-0. Ook DD wint met de maximale score van KlimOp. Zuckertort en Chesscool houden elkaar in evenwicht (2-2). ESV heeft nu 2 matchpunten voorsprong op DD en Zuckertort. Op de 4e plaats vinden we Chesscool, gevolgd door VAS uit Amsterdam. Nog twee ronden te gaan!

Livescreen JCC EGeen publiek, maar via de livestreams kan het toernooi toch gevolgd worden

ESV JCC E 2021 11 20ESV staat eerste na ronde 7!

JCC E Stand na ronde 7

Ronde 7

ESV wint overtuigend met 3,5-0,5 van LSG en staat aan kop. Zuckertort staat op twee, gevolgd door Chesscool, DD en KlimOp. De verschillen bovenaan zijn klein, dus er kan nog van alles gebeuren in de laatste drie ronden.

Pauze JCC E 2021 11 20Pauze!

 


Kijken op het grote scherm JCC E 2021 11 20 Op het grote scherm in de kantine worden de verrichtingen in de zaal aandachtig gevolgd

Ronde 6

Bovenin het klassement spelen DD en ESV gelijk. Chesscool profiteert door KlimOp te verslaan met 3-1 en herovert daarmee de koppositie.

MauritsMaurits Hagen uit Schiermonnikoog wint in ronde 6 zijn 16e partij op rij voor het E-team van de Paardensprong!

Ronde 5

In ronde 5 is ESV het eerste team dat Chesscool weet te verslaan in deze JJC-E (jeugdclubcompetitie). Door hun 3-1 overwinning nemen ze de koppositie over. Chesscool staat nu op de tweede plaats. DD wint met 3-1 van LSG en stijgt daarmee door naar de 3e plaats. Zukertort heeft evenveel matchpunten (2 punten voor een overwinning van het team en 1 voor een gelijkspel) als DD, maar 1,5 bordpunt minder (1 voor winst van een speler; 0,5 voor een remise). Daarmee staat DD gedeeld 4e/5e met Klimop dat evenveel match- en bordpunten heeft.

Ronde 2 JCC ERonde 5


Ronde 4

De eerste ronde van vandaag, maar de drie ronden die gespeeld zijn in de halve finales tegen andere teams die zich gekwalificeerd hebben voor de finale tellen ook mee. Daardoor heet dit ronde 4. De teams hebben de punten meegenomen die ze in de halve finales hebben gehaald tegen andere teams die zich voor de finale hebben geplaatst. In de tussenstand na de halve finales stonden Chesscool en Almere bovenaan met het maximum van 6 matchpunten. Deze teams mogen in ronde 1 gelijk tegen elkaar. Chesscool behaalt een 3-1 overwinning in deze belangrijke match.

Almere JCC E 2021 11 20Het team van Almere

Ook de nummers 3 en 4 spelen tegen elkaar. ESV weet thuisclub Paardensprong met 3-1 te verslaan en rukt daarmee op naar de 2e plaats. Almere en Paardensprong volgen op plek 3 en 4. DD maakt een sprong in de ranglijst naar plek 5 door een 4-0 overwinning tegen Magnus Leidsche Rijn.

BentosVoor alle spelers was er bij aankomst een zakje met lekkers. Hier het team uit Voorschoten.

Vooraf

Wat fijn dat de NK-finale voor de E-teams dit jaar wél fysiek kan doorgaan! Helaas is publiek niet toegestaan, maar via dit liveblog en beelden  uit de zaal zullen we u zo goed mogelijk van het verloop op de hoogte houden.

Toernooiopening JCC E GroningenDe opening van het toernooi

Update 19-11-2021:

Belangrijke mededelingen

 • Publiek is helaas niet toegestaan (corona-persconferentie 12 november)
 • Beperk het aantal begeleiders tot een minimum
 • Begeleiders moeten bij binnenkomst een mondkapje op hebben in het Dorpshuis tot ze in de speelzaal zijn aangekomen
 • Begeleiders moeten 1,5 meter afstand houden in het Dorpshuis
 • Voor zover we nu weten, hoeven begeleiders geen coronatoegangsbewijs te tonen, omdat het sportprotocol van toepassing is
 • Mochten er spelers/begeleiders zijn die niet op de foto mogen voor het liveblog, geef het graag van te voren door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Houd deze site in de gaten voor de laatste updates, o.a. op het gebied van de coronamaatregelen


Praktische informatie

 • Lokale organisatie: Martijn Hardeman, 06-179 179 81 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Speelzaal: Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70-4, 9744 AP Groningen
 • Alle kinderen krijgen een zakje met wat lekkere dingetjes, een drinkpakje en een stuk fruit voor gedurende de dag. Een lunch kunnen ze zelf meenemen of kopen in de kantine.
 • Parkeren is gratis bij het Dorpshuis


Geen publiek, maar wél live te volgen!
Op deze pagina zal op 20 november 2021 de NK-finale van de Jeugdclubcompetitie E (t/m 10 jaar) live te volgen zijn via liveblog en livestreams vanuit de speelzaal in Groningen.

Er doen 16 teams mee die zich op 2 oktober 2021 in Groningen en Muiderberg hebben geplaatst voor deze finale. De resultaten tegen de gekwalificeerde teams waartegen gespeeld is in de halve finales worden meegeteld in de finale. Ieder team speelt steeds met vier spelers.

Tussenstand JCC E na halve finalesTussenstand NK-finale JCC-E na de halve finales (details)


Tijdschema 20 november 2021
10.30 – 11.00 uur: Ontvangst, direct naar de borden gevolgd door de opening
11.00 – 11.40 uur: 1e ronde
11.50 – 12.30 uur: 2e ronde
12.40 – 13.20 uur: 3e ronde
13:20 – 14.00 uur: lunc pauze
14.00 – 14.40 uur: 4e ronde
14.50 – 15.30 uur: 5e ronde
15.40 – 16.20 uur: 6e ronde
16.30 – 17.10 uur: 7e ronde
17.20 – 17.30 uur: Prijsuitreiking

Hoogkerk schaakborden
De schaakborden staan klaar in Hoogkerk


Deelnemende teams en tussenstand na halve finales

Jeugdclubcompetitiegids
 
Verslag halve finale Groningen

Jeugdclubcompetitie