Prijswinnaars JCC D kopieDe prijswinnaars vieren feest


Livestream speelzaal

Uitslagen per ronde
Individuele scores
Eindstand

Verslag Staunton

Verslag Paardensprong

 

Volop strijd in Hoogkerk
Opnieuw was Hoogkerk het decor van een prachtige schaakdag. Maar liefst 10 teams namen het tegen elkaar op in het Jeugdclubkampioenschap voor D-spelers (t/m 12 jaar). Hiervan waren er drie Friese teams, want traditiegetrouw combineren de NOSBO en de FSB dit toernooi.

Alle teams speelden één keer tegen elkaar, dus de spelers moesten 9 ronden lang flink aan de bak. Vier teams bleken erg aan elkaar gewaagd: Philidor, Staunton, Paardensprong 1 en Paardensprong/Staunton 2. Tot in de laatste ronde bleef het spannend wie er met de toernooiwinst vandoor zou gaan. Lees hieronder in het liveblog hoe het is afgelopen.


LIVEBLOG

Mocht er per ongeluk een foto op de site staan met iemand die er niet op wil: meld het graag, dan wordt deze direct verwijderd.

Eindstand na ronde 9 JCC DDe eindstand!

Anders kopieEen uitermate tevreden Staunton-coach

Ronde 9

Wat een spannende slotronde! Koploper Philidor 1 moet tegen de nummer drie, Paardensprong 1. Opnieuw blijkt hoe dicht de teams bij elkaar zitten, want na een mooie strijd wordt het 2-2. Staunton profiteert optimaal door met 4-0 te winnen van Gorredijk. Daarmee wordt Staunton overall winnaar en NOSBO-kampioen!

Staunton met bekerOverall toernooiwinnaar én NOSBO-kampioen: Staunton!

De tweede plaats gaat naar Philidor 1 dat daarmee ook kampioen van Friesland wordt. Paardensprong 1 wordt derde en mag daarmee samen met Staunton en Philidor naar de halve finale van het NK dat op 13 november in Almere zal plaatsvinden.

Paardensprong met bekerPaardensprong 1 weet het 2e team net achter zich te houden en wordt derde

Paardensprong/Staunton 2 wint met 3,5-0,5 van Haren en haalt daarmee evenveel matchpunten als Paardensprong 1. Maar omdat ze net twee bordpunten minder hebben dan Paardensprong 1 is de vierde plaats voor hen, wat voor dit jonge team met 2 E-spelers en een H-speler (!) een uitstekende prestatie is. Philidor 2 verslaat in de laatste ronde Groninger Combinatie met 3-1, waardoor zij de vijfde plaats in het eindklassement grijpen.

Philidor D teamsDe Philidor-teams zijn opgetogen over de mooie prestaties

Ten Boer heeft het beste voor het laatst bewaard, want in de laatste ronde pakken ze hun eerste overwinning. En wat voor één: 4-0 tegen Paardensprong 3 is een afsluiter om trots op te zijn.

 

Staunton JCC DHet team van Staunton is in de winning mood

Stand na ronde 8 JCC DStand na ronde 8: nog vier teams in de race voor een NK-ticket!

Ronde 8

Philidor 1 blijft vol gas geven: 4-0 tegen GC. Medekoploper Staunton wint ook, al is het daar spannender: 2,5-1,5 tegen Philidor 2. Paardensprong 1 blijft in de slipstream door een 3,5-0,5-overwinning tegen Ten Boer.

NOSBO voorzittersNOSBO-voorzitter Jan van Os (l) is ook aanwezig en praat bij met voormalig NOSBO-voorzitter Roland Kroezen, die ook dit toernooi de indeling en uitslagenverwerking vakkundig voor zijn rekening nam


Paardensprong/Staunton 2 houdt de kansen op een NK-ticket intact door overwinning van 3,5-0,5 tegen Gorredijk. Haren ten slotte wint met 3-1 van Paardensprong 1.

GorredijkTeamspirit bij Gorredijk

Paardensprong spelersDe Paardensprong-teams in het zonnetje

Stand na ronde 7 JCC DStand na ronde 7

Ronde 7

Staunton doet in ronde 7 goede zaken voor het kampioenschap door met 4-0 te winnen van GC. Maar Philidor 1 blijft niet achter: ook zij winnen met 4-0 ten koste van Ten Boer. Paardensprong 1 wint met 3-1 van Haren. Paardensprong/Staunton 2 wint met dezelfde cijfers van Philidor 2. Paardensprong 3 haalt het eerste matchpunt door een gelijkspel tegen Gorredijk.

PubliekGelukkig mag er ook weer publiek in de zaal

Ronde 6

De topwedstrijd van deze ronde is het treffen tussen de koplopers Philidor 1 en Staunton. Dit leidt niet tot een beslissing, want het duel eindigt in 2-2. Daarmee blijft de strijd om de eerste plaats ontzettend spannend. Ook GC tegen Paardensprong 2 eindigt in een gelijkspel. Paardensprong 1 blijft in de achtervolging met winst van 4-0 tegen Gorredijk. Haren wint met 3-1 van Ten Boer en Philidor 2 doet hetzelfde tegen Paardensprong 3.

 

Dakterras kopieTussen de ronden door is het goed toeven op het dakterras

 

Ronde 5

De topwedstrijd tussen medekoplopers Paardensprong/Staunton 2 en Staunton eindigt in een 1-3 winst voor Staunton, waarmee dit team belangrijke matchpunten scoort. Paardensprong 1 scoort opnieuw goed: 3,5-1,5 winst tegen Philidor 2. GC wint met 3-1 van Paardensprong 3. Ten Boer en Gorredijk spelen gelijk, waarmee beide teams hun eerste matchpunt binnenhalen. Philidor 1 wint met 2,5-1,5 van Haren en blijft daarmee mede-koploper.

Stand na ronde 4 JCC DDe stand na ronde 4: spannend!

Ronde 4

MigchielCoach Migchiel de Jong kijkt toe bij de wedstrijd Philidor 1 tegen Paardensprong/Staunton 2 (2-2)

Paardensprong 1 heeft een moeilijk start gehad dit toernooi, maar in ronde 4 vallen alle puzzelstukjes op de juiste plaats met als resultaat een 4-0-overwinning tegen GC. Haren haalt met 4-0 uit tegen Gorredijk. Sarah Schipper scoort tegen Philidor 2 het eerste bordpunt voor Ten Boer (Philidor 2 wint met 3-1); dat smaakt vast naar meer. Philidor 1 speelt gelijk tegen Paardensprong/Staunton 2. Dat leidt tot een hele spannende tussenstand, waarbij drie teams aan de leiding gaan met 7 matchpunten: Philidor 1, Paardensprong/Staunton 2 en Staunton.

Eli Alia tegen Ghilon Eli Alia Jorritsma (l) van de Paardensprong en Ghilon Etienne (Staunton) voor hun partij op bord 1

Ronde 3

Paardensprong 3 en Ten Boer hebben het lastig aan het begin van dit toernooi. Ook in ronde 3 verliezen ze met 4-0 van respectievelijk Paardensprong/Staunton 2 en GC. Voor beide teams geldt wel dat ze al veel zware tegenstanders hebben gehad. Later in het toernooi komen er meer kansen.

BarTussen de partijen door aan de bar

Ook deze ronde is er een Friese strijd: nu speelt Gorredijk tegen het eerste van Philidor. Philidor trekt ook hier aan het langste eind: 3-1. Het tweede team van Philidor wint net va Haren (2,5-1,5). Dan resteert het belangrijke duel tussen Paardensprong 1 en Staunton. Op de topborden trekt Staunton de winst naar zich toe, maar op bord 3 en 4 is de Paardensprong sterker. Gelijkspel!

Livestream JCC DVia de livestream is het toernooi ook van afstand te volgen

Ronde 2

Staunton wint met 4-0 van Ten Boer. Met dezelfde cijfers wint Philidor 1 van Paardensprong 3. GC wint met 3-1 van Haren. De Friese derby Philidor 2 tegen Gorredijk wordt met minimaal verschil gewonnen door Leeuwarden (2,5-1,5). Het grootste spektakel speelt zich af tussen Paardensprong 1 en Paardensprong/Staunton 2. Heel verrassend weet het tweede team het eerste te verslaan (2,5-1,5)!

Simon tegen DavidDe Paardensprong-broers Simon (l) en David Kolijn strijden door totdat er alleen nog 2 koningen op het bord staan (remise)

Ronde 1

Na het welkom en de opening zijn we begonnen. Zeven teams vanuit de NOSBO en drie van de Friese Schaakbond (FSB) maken vandaag uit welk D-team NOSBO-kampioen wordt en welk team FSB-kampioen. Bovendien worden vandaag drie tickets voor de halve NK-finale verdeeld die op 13 november 2021 in Almere zal plaatsvinden.

Speelzaal Hoogkerk JCC DConcentratie achter de bordenPaardensprong en Philidor zijn met meerdere teams aanwezig. In de eerste ronden spelen deze teams hun onderlinge duels. In ronde 1 speelt Philidor 1 tegen Philidor 2. Dit levert geen verrassingen op: 4-0 voor het eerste team. Ook het eerste van de Paardensprong komt niet in de problemen tegen hun clubgenoten uit het 3e. Ook hier 4-0. Er is nóg een 4-0-uitslag: het combinatieteam Paardensprong 2/Staunton 2 verslaat Ten Boer met de maximale cijfers. Staunton begint het toernooi goed met 3-1 tegen Haren. Groninger Combinatie (GC) wint nipt van Gorredijk (2,5-1,5).

Philidor tegen PhilidorIn de eerste ronde gelijk tegen elkaar


Deelnemende teams
1 Philidor 2
2 Gorredijk
3 Haren
4 Ten Boer
5 Paardensprong 1
6 Paardensprong 3
7 Paardensprong 2 / Staunton 2
8 Staunton
9 Groninger Combinatie
10 Philidor 1

Alle teams spelen één keer tegen elkaar, dus in totaal 9 ronden. Klok: 12+5.

Aandachtspunten
-> Nieuwe locatie: Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70-4, 9744 AP Groningen.
-> De eerste ronde begint om 12:30 uur. Meld je graag ter plaatse alvast aan om 12:15 uur.
-> Vanwege de 4 mijl van Groningen worden er wegen afgezet. Plan je route en vertrek op tijd.
-> Publiek is welkom!
-> Op deze pagina wordt een liveblog bijgehouden en er is een livestream.
-> Mocht er per ongeluk een foto op de site komen met iemand die er niet op wil: meld het graag, dan wordt deze direct verwijderd.

Jeugdclubkampioenschap D-teams NOSBO en FSB
In dit toernooi spelen clubteams bestaande uit vier D-spelers (geboren in 2009 of later) tegen elkaar. Het is een gecombineerd toernooi met D-teams vanuit de NOSBO en de Friese Schaakbond, waarin gestreden wordt om de kampioenschappen van de NOSBO en de Friese Schaakbond (FSB). De drie hoogste geëindigde teams (ongeacht van welke bond) plaatsen zich voor de halve NK-finale D-teams op 13 november 2021 in Almere.

LIVESTREAM

Spelerslijst
Ronde-indelingen
Uitslagen en standen
Reglement