P9950752
Jonas geeft commentaar op zijn overwinning in de live-uitzending van het toernooi.

Jonas is na zes van de zeven ronden al zeker van de titel van Jeugdkampioen van Nederland. Hij was dat al bij het internet-schaken maar nu dus ook bij het "gewone" schaken achter het bord.En hij doet het in stijl. Al zijn zes partijen heeft hij gewonnen en daardoor staat hij nu 1,5 punt voor op de rest. Morgen is de laatste ronde. Dan moet Jonas tegen de nummer 2 Tim Grutter (2253) Vanaf 11 uur te volgen op www.njsk.nl
Machteld van Foreest moest vandaag tegen haar grote concurrente/vriendin Eline Roebers. Dat werd remise en daarmee staan ze samen met 4 punten op de gedeelde derde plaats. Eremetaal is dus nog goed mogelijk. Morgen mag Machteld tegen de nummer 1 geplaatste Onno Elgersma (2292) voor een medaille.
In de B-jeugd heeft Jaƫl Wieringa het zwaar. Tot nu toe twee remises. Daar was vast op meer gehoopt. Morgen laatste kans om te vlammen.
In de C-meisjes heeft Dagmar Luijkx haar derde overwinning geboekt en staat daarmee goed in de middenmoot. Daarmee mag ze tevreden zijn, maar die ene slechte partij zit haar nog steeds dwars.
Eli Alia Jorritsma die de laatste jaren goed was voor heel wat prijzen heeft haar toernooi niet. Vandaag een bye. Ook voor haar morgen nog een kans om te vlammen.