Kloostertuin


Vanmiddag vond de finale plaats van het online NK-schoolschaak voor de groepen 3, 4 en 5. Vanuit het NOSBO-gebied deed alleen de Kloostertuin uit Assen mee, waar ik één van de schaakdocenten ben.

Eerder was de Kloostertuin online succesvol bij de Christmas Cup en enkele weken geleden was er de 21e plek in de online NK-finale schoolschaak t/m groep 8. Voor het NK-schoolschaak 345 hadden we ons via de halve finales als achtste geplaatst.

Vlak voor de start van de NK-finale hielden we een korte online teambijeenkomst om - ondanks het feit dat iedereen vanuit eigen huis speelde - in de team-modus te komen. We bespraken wat tips en trucs om je te focussen tijdens de partij en namen nog even door hoe je een partij goed opzet.

Dat pakte mooi uit, want het achtkoppige team maakte een vliegende start en wist dat gedurende het toernooi goed vast te houden. Toen de stofwolken waren opgetrokken bleek de Kloostertuin 4e van Nederland geworden te zijn, slechts één punt achter de gedeelde nummers 2 en 3. Daarmee is de Kloostertuin één van de zeven prijswinnende teams geworden. Wart Koopman (die recent lid werd van SC Assen) en Sven Rademaker hadden daarnaast nog individueel succes door nummer 3 en 4 van alle groep 5-spelers te worden.

Volgend jaar hopen we op ook weer een fysiek NK-schoolschaak, maar voor nu veel dank aan de KNSB voor het aanbieden van dit leuke alternatief. Dat ook een online schoolschaaktoernooi een mooi bruggetje kan zijn naar fysieke schaaktoernooien, blijkt wel uit het feit dat een flink aantal deelnemers morgen in Hoogkerk debuteert in het Stappenkampioenschap.

 

Verslag KNSB