Jonas kopie

NK A-Jeugd
Jonas Hilwerda
(Groninger Combinatie / Staunton) heeft vandaag voor een daverend Noordelijk succes gezorgd door Online Nederlands Jeugdkampioen te worden in de hoogste categorie A. Het was tot op het eind toe spannend, maar in de laatste ronde viel alles op de juiste plek en werd Jonas ongedeeld eerste. Van harte gefeliciteerd! Lees meer op de site van Staunton en Groninger Combinatie.
 
NK B-Jeugd
In de B-groep viel titelverdediger Loek van der Hagen van de Groninger Combinatie met zijn vierde plaats (gedeeld derde, maar minder SB-punten) helaas net buiten de prijzen. Jaël Wieringa (SC Assen) en Sander Wage (Staunton) speelden niet in de buurt van het podium, maar deden eervol ervaring op tussen de sterkste Nederlandse jeugdspelers.

NK C-Jeugd
De nog maar 10-jarige Ghilon Etienne werd onlangs verrassend NOSBO-jeugdkampioen in zowel de C- als de E-categorie en mocht het nu tegen de beste 13- en 14-jarige schakers van Nederland opnemen in het NK-C. Die bleken nog een maatje te groot, maar deze ervaring neemt niemand hem meer af. Bovendien heeft Ghilon nog vele jaren kans om steeds sterker terug te komen in deze groep; de concurrentie is gewaarschuwd.

Update: NK C-Meisjes
Bij de C-meisjes deden Elia Alia Jorritsma en Dagmar Luijkx van de Paardensprong mee en Elisa Oostinga van Ten Boer. Elia Alia werd vorig jaar nog 2e van Nederland bij het fysieke NK-E en liet dit weekend zien dat ze ook in de C-groep al goed mee kan komen. Ze eindigde op de 10e plaats, met net als de nummer 7 een score van 5 uit 9. Dagmar had een moeilijke eerste dag waarop ze alles verloor, maar op dag 2 kwam ze terug tot 3 uit 9. Elisa eindigde op 2 punten. Alle drie de NOSBO-meisjes hadden één bye (vrije ronde die telt als winst) tijdens het toernooi.

Alle uitslagen, standen en partijen
Verslag KNSB