NOJK

Finale NOJK voor pupillen en plaatsing voor Online NK
Op 13 juni vond het laatste toernooi om de Noordelijke Online Jeugdschaak-Kampioenschappen (NOJK) plaats voor deelnemers geboren in 2011 en later. Dit toernooi was een week vervroegd om ook als plaatsingstoernooi te kunnen dienen voor het online NK-pupillen dat recent door de KNSB werd aangekondigd voor 20 juni. Ook de Friese Schaakbond gebruikt de uitslagen van dit toernooi om vast te stellen welke pupillen zij naar dit online NK afvaardigen. Daarmee werd dit derde NOJK een multifunctioneel toernooi waar veel op het spel stond. Alle uitslagen en standen zijn te vinden via onderstaande links.
 

20 juni: laatste NOJK-toernooi voor deelnemers uit 2002 t/m 2010
Voor alle jeugdspelers geboren in 2002 t/m 2010 vindt het derde en laatste NOJK-toernooi volgens oorspronkelijk plan plaats op 20 juni. Hier wordt definitief bepaald wie zich de Noordelijk Online Jeugdschaak-Kampioenen 2020 mogen noemen.
 
Toernooigegevens
Datum

Zaterdag 20 juni 2020: geboren 2002-2010

Tijd

20 juni: 13.00 tot ca. 15.30 uur

Ronden

Zes ronden Zwitsers

Speeltempo 

10 + 3

Groepen Alle deelnemers (AB,C,D,E) spelen in één groep

Platform

Lichess (gratis account)

Kosten

Als je al mee hebt gedaan aan een eerder NOJK-toernooi, is deelname gratis. Anders zijn de inschrijfkosten € 2. Dit wordt gebruikt voor aanschaf van de bekers voor het overall-klassement van de NOJK.Hoe worden de prijswinnaars en titelhouders van de NOJK bepaald?
De punten die gehaald worden in de drie NOJK-toernooien worden bij elkaar opgeteld in een overall-klassement en dat bepaalt wie de bekers krijgen en wie zich Noordelijk Online Jeugdschaakkampioen 2020 mag noemen in iedere leeftijdscategorie. Er wordt een apart klassement opgesteld voor de volgende leeftijdscategorieën: AB, C, D, E, F, G en H. Voor de top drie per leeftijdscategorie is er een mooie beker én voor het beste meisje per categorie (maar er zijn géén dubbele bekers; zie het reglement). Mocht je niet aan alle drie de toernooien meedoen, dan ding je nog steeds mee voor de prijzen en de titel. Maar de kans daarop wordt natuurlijk wel kleiner, omdat je dan minder punten kunt scoren.