Zaterdag 29 februari is het zover, het 11e SC de Paardensprong Jeugdtoernooi, speellocatie Harens Lyceum (voorheen Zernike College) in Haren. Het grootste jeugdtoernooi in Noord - Nederland en misschien wel het grootste in Nederland door een club georganiseerd (vorig jaar 160 deelnemers). Het leuke van dit toernooi is dat er Zwitsers wordt gespeeld. We spelen in twee groepen, de topgroep waar je een rating van minimaal 1150 KNSB of NJR moet hebben en een open groep waar je ongeacht je rating aan kunt meedoen. Iedereen die kan schaken is van harte welkom, ook schoolschakers, huisschakers enz. Je hoeft ook geen rating te hebben.
(Persbericht Dagblad van het Noorden 19 februari)

Logo Schaakclub NOSBO

Je speelt het hele toernooi tegen een tegenstander die net zoveel punten heeft als jezelf.
Je weet dus niet wie je volgende tegenstander is. Een heel verschil met Grand - Prix toernooien waar je vaak dezelfde tegenstanders tegenkomt en je op vrijdagavond als de inschrijving is gesloten weet wie je gaat tegenkomen. Ook bij de prijsuitreiking weet je van te voren niet of je een beker hebt gewonnen. Want we spelen in een grote open groep waarin in elke leeftijd categorie 5 bekers te winnen zijn en er zijn prijzen voor de beste meisjes in elke categorie. Voor de beste drie niet clubspelers zijn er ook bekers tijdens de prijsuitreiking. In totaal zijn er 45 bekers te winnen. De topgroep speelt 6 ronden. Voor de beste vijf spelers ligt er een geldprijs klaar. De winnaars van de open en topgroep krijgen voor een jaar de wisselbeker mee. Daarop staan de winnaars uit het verleden met o.a. Jorden en Lucas van Foreest, Jonas Hilwerda en Eelke de Boer. Alle deelnemers krijgen een leuke herinnering mee. Het toernooi telt mee voor je KNSB/NJR rating.

Natuurlijk hebben we weer een verloting, een programmaboekje met schaakopdrachten en is er, na het succes van vorig jaar, weer een schaakoudertoernooi (vorig jaar 25 deelnemers). De catering is volledig in eigen beheer tegen kindvriendelijk prijzen (snoep, chips, tosti's, broodjes knakworst, soep, koffie/thee frisdranken enz.) Net als voorgaande jaren doen er weer een behoorlijk aantal Duitse spelers mee wat het extra leuk maakt! Opgave kan via de site van SC de Paardensprong en de NOSBO site (zie de aankondiging op de home pagina bij komende toernooien) met het online inschrijf formulier of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Inschrijven kan tot vrijdagavond 28 februari 20.00 uur. Ruim twintig vrijwilligers zijn gedurende de dag aanwezig om er weer een groot schaakfeest van te maken, wat je niet mag missen! Bij de school is ruime parkeergelegenheid.