Komende vrijdag start in Hoogeveen het achtste seizoen van de Noordelijke Jeugd Competitie. Er nemen dit jaar 9 teams mee aan de landelijk unieke jeugdcompetitie. De viertallen zijn niet gebonden aan leeftijdscategorieën. Een team kan dus uit een A-jeugdspeler en een F-jeugdspeler bestaan. Op een speelavond wordt één partij gespeeld met langere bedenktijd. Noteren is verplicht zodat de competitie mede als doel heeft om de kinderen te laten wennen aan het schaaktempo en de gewoonten van het volwassenschaak.

Regerend kampioen Haren (in 2018 en 2019) speelt dit jaar met één team mee. De Paardensprong en Staunton (viervoudig kampioen) spelen met twee teams mee. Verder zijn er teams van Van der Linde, MSV, SC Ten Boer en Paardensprong (kampioen in 2013).

Met 9 teams zal er elke speelronde een team vrij zijn. De eerste ronde is dat SC Ten Boer. In Hoogeveen staan de volgende wedstrijden op het programma:
SC Haren - MSV     
Staunton 2- Staunton 1  
Hoogeveen - Paardensprong 1  
Paardensprong 2 – Van der Linde
IMG 20191209 WA0006
Omdat de twee Stauntonteams tegen elkaar spelen is deze wedstrijd op maandagavond gespeeld. Team 1 won met 2,5-1,5 van team 2. Hierboven een foto van deze strijd in het speellokaal van Staunton.