Open WP jeugdtoernooi prooi voor Léon Niemeijer

img 0387 orig

Met zeven uit zeven heeft de Assenaar, Léon Niemeijer, het Winkler Prins jeugdtoernooi op zijn naam geschreven. Een geweldige prestatie! Hij liet de Paardenspronger, Elliot Horenberg, achter zich, die met zes uit zeven knap tweede werd. 

De organisatie, die bestond uit jeugdleiders van Sc. Veendam, HSP en Sc. De Paardensprong, heeft gekozen voor een nieuwe opzet: de Grand-Prix formule werd ingeruild voor een open toernooi op basis van Zwitsers met prijzen op leeftijd. Een zichtbare verbetering was dat er nu in klaslokalen werd geschaakt, terwijl er in de gezellige kantine van de scholengemeenschap kon worden ontspannen. Zodoende werd de rust bewaard in de speellokalen. Via een groot scherm konden schakers, begeleiders en ouders de standen en indelingen scherp in de gaten houden. Dit zorgde ervoor dat de 39 deelnemers heel snel achter de borden zaten en hoefde er niet met indelingen op A4’tjes gewerkt te worden.

img 0418 orig

Het aantal deelnemers in de jongste categorieën viel een beetje tegen, maar dat had waarschijnlijk te maken met de drukke tijd rondom Sinterklaas.

Hopelijk tot volgend jaar!

Onder deze link vind je alle uitslagen: https://brambaptist.nl/winklerprins/2019/

Hier zijn de foto’s te vinden: https://scdepaardensprongfotos.weebly.com/winkler-prins-toernooi-veendam-24-november-2019.html

Verslag: Bram Baptist