Drie Nosbo spelers nemen vanaf vandaag deel aan het EK Jeugdschaak dat van 2 t/m 10 augustus gehouden wordt in de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Gisteren verzamelde zich daar een uit negentien spelers, vijf coaches en een aantal ouders bestaande Nederlandse delegatie.

EK Brat03
Een nieuwe en leukere teamfoto: ook de mannen van de O18 groep zijn nu allemaal
van de partij al kan er bij een aantal nog slecht een lachje af ...

Met name in de Open 18 groep is Oranje met maar liefst drie titelkandidaten opvallend vertegenwoordigd. Onder hen - als tweede geklasseerd - de huidige Nederlands kampioen bij de senioren Lucas van Foreest. Winnaar van het nog maar net beƫindigde ONK in Dieren Casper Schoppen staat als zesde genoteerd en medewinnaar van het laatste Chessfestival Groningen Liam Vrolijk is achtste geplaatst.

In de Open 16 vinden we Eelke de Boer op een 30-e plaats terug. Last maar bepaald not least moeten we letten op Machteld van Foreest. Bij de Girls 12 voert zij de plaatsingslijst aan.

EK Brat01
Het toernooi is uitstekend op afstand te volgen. Meer dan de helft van de borden worden live uitgezonden. Het best kan men daarvoor gaan naar de livepagina van de toernooisite die voor elke categorie een link bevat naar chess24. Vanaf 15:15 uur zijn op die site commentaren, analyses, interviews en beelden vanuit de speelzaal te zien. Dagelijkse verslagen van de Nederlandse afvaardiging zijn te lezen op het blog: http://schaakuitzendingen.blogspot.com/. Standen en uitslagen vindt men op chessresults.

Wij wensen alle Nederlandse en in het bijzonder de Nosbo spelers heel veel succes!