Aanstaande zondag begint in het Van der Valk hotel in Assen het Nederlands jeugdkampioenschap schaken. Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat dit festijn plaatsvind in de Drentse hoofdstad.
Ook dit jaar is er weer een bijprogramma, zoals een Grand Prix toernooi op de eerste zondag. Op dinsdag 1 mei is er een bughouse toernooi, voor deelnemers en niet-deelnemers aan het NK.
---
Waar?                  Van der Valk Hotel Assen

Wanneer?          Dinsdag 1 mei, van 19:00 tot 22:00 uur (zaal open om 18:30 uur)

Kosten?               Gratis!

Tijdens de Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschappen in Assen (njsk.nl) kun je gezellig komen bughousen. Deelnemers aan de NK én alle bughouseliefhebbers van buitenaf zijn van harte welkom om er samen een leuke schaakavond van te maken. En natuurlijk wordt er gespeeld om mooie prijzen.

Vooraf aanmelden is gewenst. Kom je op de bonnefooi, zorg dan a.u.b. dat je er om 18:30 uur bent. Als je geen partner hebt, zal de organisatie je koppelen.

Voor aanmelden en meer informatie kun je je wenden tot:

Yannic Husers

Mobiel: 06 37233091

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
---

Op Koningsdag, dus morgen al, speelt Ivo Maris een simultaan in warenhuis Van der Veen een het Koopmansplein, in het centrum van Assen.

---
Op Koningsdag (vrijdag 27 april) geeft schaakmeester Ivo Maris een schaaksimultaan van 12.00 tot 16.00 uur op de begane grond van Warenhuis Vanderveen te Assen. Het winkelend publiek kan het dan tegen hem opnemen.

Ivo is 23 jaar en de beste schaker die Assen ooit heeft voortgebracht. Hij schaakt momenteel in Groningen bij SISSA, net als oud-Nederlands kampioen Jorden van Foreest. Tijdens de schaaksimultaan mag iedereen aanschuiven en proberen deze schaakmeester te verslaan. Wie durft?

Naast de simultaan is er ook een schaakpuzzeltocht langs twaalf afdelingen in het warenhuis op verschillende niveaus. Los de puzzels op en ding mee naar leuke prijzen. De wedstrijd loopt van vrijdag 20 t/m maandag 30 april. Tot slot komt voor de warenhuisingang aan de Kruisstraat een reuzenschaakbord om het spel op grootse wijze te spelen.
---