PJK D 2024

Meer foto's  


 
Update: Barrages!
Bij de categorie algemeen is een barrage noodzakelijk tussen Jesse, Andrii en Vygo voor het vierde ticket voor het NK.  

20240113 161235

Volg het NU op de LIVESTREAM ! (met dank aan Govert Pellikaan die de livestream vandaag verzorgt)

De eerste partij tussen Jesse (wit) en Andrii werd remise.
Jesse wint van Vygo.
Nu Andrii tegen Vygo; als Andrii wint volgt een nieuwe barrage tegen Jesse, anders is Jesse geplaatst.
Andrii wint via een toegewezen claim (een gemiste schaakje).


Nieuwe barrage tussen Andrii en Jesse. De eerste die een partij wint, is de winnaar.

20240113 164239 copy
Andrii wint en neemt de sportieve felicitaties van Jesse in ontvangst. Applaus van publiek. Beiden gefeliciteerd!

Na zoveel spanning en stress komen de emoties los, bij spelers en een enkele ouder. Zelfs uw verslaggever pinkt een traantje weg...

Namens de NOSBO iedereen bedankt en alle geplaatste NK-spelers alvast veel succes gewenst!

Eindstand
Foto's

Verslagen: SC AssenSC de Paardensprong | SC Ten Boer

Update 16:10
De laatste ronde... is begonnen...

PJK D2024 Rnd7 1
Al snel wint Lieke (net niet zichtbaar links onder) haar partij. Aan de ander kant van de zaal pakt clubgenoot Bram niet veel later met zijn zevende opvolgende winst de NOSBO titel bij de D's. Gefeliciteerd!

PJK D2024 Rnd7 2
De tribune is steeds goed bezet, van jong tot middelbaar en nog een tikkeltje ouder... De spanning is zo groot dat sommigen de ontwikkelingen beslist van dichterbij willen volgen!  

PJK D2024 Rnd7 3
Hannah (Urban) wint en is daarmee zeker van een Hemelvaartsweekend in Rijswijk (de plaats van het NK-D).

PJK D2024 Rnd7 09Andere Hannah neemt het op tegen de sterke Andrii. Ze moet de betere erkennen in haar tegenstander. Daarmee is Hannah Urban meisjes D-kampioen en Hannah Bakker tweede met wel een plaatsbewijs voor het meisjes NK-D.

PJK D2024 Rnd7 10
De enige partij die nog bezig was, is bij het plaatsen van deze foto net geëindigd. Thijmen wint van Besher en wordt daarmee derde in het klassement. Theo had al gewonnen en is dus tweede en gaan beide naar het NJ-D. Beiden ook gefeliciteerd!

Update na ronde 6:
Aan bord 2 wint Theo uiteindelijk van Andrii. De strijd om het kampioenschap is daardoor nog niet definitief beslist, Bram heeft daarvoor in de laatste ronde wel aan remise genoeg. Theo is wel zeker van een NK-plaats; Vygo en Thijmen hebben de zaak in eigen handen om die vast te leggen, maar de vele achtervolgers (té veel om op te noemen) zullen daar hun eigen gedachten over hebben.

PJK D2024 Rnd6
Bij de meisjes is de ene Hannah (Bakker) zeker van een uitzendplaats naar het NK, het hotel kan worden geboekt. Op een half punt volgt andere Hannah, zij zal in de laatste partij voor het dilemma staan voor de titel te gaan of met een schuin oog naar de NK-kwalificatie te kijken. Lieke zal voor een NK-plaats moeten winnen en "hopen" op een misstap van haar concurrente.

Update na ronde 5:
Bram staat daarom opgeslagen bovenaan. Maar aangezien er vier plaatsen te verdienen zijn voor deelname aan het NK-D, zal de strijd tot de laatste ronde blijven. Overigens: als er bij gelijk eindigen een NK-plaats in het geding zullen barrages - net als bij een NOSBO-kampioenstitel - de doorslag gaan geven. Maar zover is het nog niet.

PJK D2024 Rnd5
Voor de NK-D meisjes zijn twee plaatsen te verdelen. Hannah (Bakker, hier in ronde 6 tegen Tigran) heeft met 3 punten voorlopig de beste papieren. Andere Hannah en Lieke, beide met 2, zijn in de achtervolging.

Update na ronde 4:
Torenhoge ratingfavoriet Bram kreeg in de afgelopen twee ronden waarschijnlijk de zwaarste tegenstand van vandaag. 

PJK D2024 Rnd3
In ronde 3 moet Andrii pas in het verre middenspel het hoofd buigen. Het feit dat bord 1 het laatste bord is waar gespeeld wordt, zegt genoeg.

PJK D2024 Rnd4
Maar ook op de andere topborden wordt tot het laatst gestreden (foto ronde 4). Computeranalyse na afloop wijst uit dat Theo ruim gewonnen staat tegen Bram, de laatste weet zich echter met een truc te redden. Zie de cruciale fase van de de partij. 

Omdat er voor wordt gelopen op het tijdschema, is er tijd voor een wat langere pauze. Intussen komen de eerste uitslagen van ronde 5 weer binnen.

Update 13:35:
Er is inmiddels een livestream! 
LIVESTREAM

Update na ronde 2:

Het toernooi is begonnen! Tot op het laatste moment kwamen er zowel afzeggingen ("concurrentie" met GP- Dokkum, ziekte) als ook weer nieuwe aanmeldingen (toch liever PJK-D dan GP Dokkum) binnen, en zo zag het er het vanmorgen naar uit dat we met een oneven aantal zouden zijn; tot iemand zich een half uur voor de start meldde met de vraag of hij nog mee kon doen en uiteraard met open armen werd ontvangen.

In de eerste ronde waren er geen verrassende uitslagen. Helaas nu nog geen live beelden, mogelijk dat die nog komen.  

PJK D2024 Rnd1
Hier het begin van de tweede ronde. Met zeven spelers die een rating boven de 1000 punten hebben, mogen we spreken van een sterke bezetting.
De eerst remise is inmiddels binnen. Onderaan het artikel zijn de uitslagen en standen te vinden. Helaas komt nu net het bericht binnen dat een speler zich vanwege ziekte teruggetrokken heeft. Het is de tijd van het jaar... 

Wordt vervolgd...(zie updates steeds omhoog)Op zaterdag 13 januari 2024 vinden de eerste persoonlijke NOSBO-jeugdkampioenschappen (PJK) van dit seizoen plaats. De D-categorie (t/m 12 jaar) is als eerste aan de beurt om te strijden om de kampioenstitels en NK-tickets. Plaats van handeling is het Dorpshuis Hoogkerk in Groningen. Alle NOSBO-clubspelers (*) die in 2012 of later geboren zijn mogen hieraan meedoen.

D-categorie: zaterdag 13 januari 2024
Geboortejaar:
2012 en jonger
Inschrijfgeld:
€ 5, met pin te betalen aan de speelzaal

Zaal open:
9.15 uur
Sluiting registratie aan de zaal:
9:45 uur
Ronde 1: 10:00 uur
Start prijsuitreiking: Ca. 16:45 à 17:00 uur
Ronden: 7 ronden Zwitsers
Speeltempo: 20 min. + 5 sec. p.p.p.p.

Prijzen:
Bekers voor de top 3 en voor de meisjeskampioen
NK-tickets: 4 voor D-algemeen en 2 voor D-meisjes

Speelzaal (*)
Dorpshuis Hoogkerk
Zuiderweg 70-4
9744 AP Groningen

*

Voer in je navigatie (bijv. Google Maps of Waze) indien mogelijk "Dorpshuis Hoogkerk" in. Bij sommige navigatiesystemen geeft het invoeren van bovenstaand adres namelijk niet de juiste eindbestemming.
* Er is gratis parkeergelegenheid bij het Dorpshuis.
Er is een kantine waar eten en drinken verkrijgbaar is tegen schappelijke prijzen.
 

INSCHRIJVEN PJK-D (*)
DEELNEMERS
UITSLAGEN EN STANDEN
LIVESTREAM


(*) Let op: om deel te kunnen nemen moet je lid zijn van een schaakvereniging uit de provincie Groningen of Drenthe die NOSBO-contributie betaalt (de JSN valt hier niet onder). Een scholieren- of ratinglidmaatschap van de KNSB volstaat niet. De inschrijving sluit op vrijdag 12 januari 2024 om 20:00 uur.


Speeldagen overige leeftijden

Zondag 4 februari 2024: leeftijdscategorie E (t/m 10 jaar)
Weekend 10+11 februari 2024: leeftijdscategorieën A, B, C
Zondag 21 april 2024: leeftijdscategorieën F, G, H

Bij onvoldoende inschrijving in een bepaalde categorie kan de indeling/toernooiplanning gewijzigd worden.

Overzicht leeftijdscategorieën
Categorie A t/m 18 jaar: geboren in 2006 of later
Categorie B t/m 16 jaar: geboren in 2008 of later
Categorie C t/m 14 jaar: geboren in 2010 of later
Categorie D t/m 12 jaar: geboren in 2012 of later
Categorie E t/m 10 jaar: geboren in 2014 of later
Categorie F t/m 9 jaar: geboren in 2015 of later
Categorie G t/m 8 jaar: geboren in 2016 of later
Categorie H t/m 7 jaar: geboren in 2017 of later

Een officieel overzicht van alle jeugdleeftijdscategorieën is hier na te lezen. Voor de categorieën C meisjes, en A/B algemeen en A/B meisjes geldt een landelijk NK-kwalificatietraject.


Contactpersoon: Martijn Hardeman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-179 179 81

D-kampioenschap 2023
D-kampioenschap 2022
Reglement Persoonlijke Jeugdkampioenschappen NOSBO

 

PJK D 2023 speelzaalDe PJK-D van 2023