GP GC 2021 speelzaal


Grand Prix Groninger Combinatie
Op zaterdag 4 december vond het eerste GP-toernooi sinds ongeveer twee jaar plaats. Wim Krijnen van de Groninger Combinatie moest vorig jaar op het laatste moment zijn al ingeplande GP afgelasten door de lockdown, maar liet zich dit jaar niet afschrikken door coronabeperkingen. De aanvangstijd werd wat vervroegd, iedereen kreeg instructies over de extra maatregelen en zo kon Wim, ondersteund door Fons van Hamond, toch een leuk toernooi neerzetten. Dank hiervoor!

GP GC 2021 analyseEen geanimeerde nabespreking


Duidelijk was dat er behoefte was om te kunnen schaken en niet alleen vanuit de stad. Zo kwamen er spelers uit Den Haag (!), Meppel, Hoogeveen, Leeuwarden en Akkrum naar het Denksportcentrum. Publiek kon de speelzaal niet in, maar door een livestream kon een deel van het toernooi op afstand live gevolgd worden. De komende GP-toernooien in Friesland zijn afgelast, maar laten we hopen op een snel vervolg van de GP-cyclus!

Uitslagen en Eindstanden Grand Prix Groninger Combinatie

GP Groninger Combinatie 2021 A kopie

GC SonoHet was tot kort voor het toernooi onzeker of het Sono Folkers zou lukken dit toernooi te combineren met een voetbalwedstrijd 's ochtends, maar het lukt en Sono wint deze GP! Hij wordt eerste in de A-groep op onderling resultaat tegen Berend Visser, die ook 4 punten scoorde.


GP Groninger Combinatie 2021 B correctie

GC 2021 B podium kopie kopieDe foto is niet scherp, maar het spel in de B-groep wél! Na een valse start grijpt Leon van de Berg (rechts) alsnog de eerste prijs.


 

GP Groninger Combinatie 2021 C kopie

GC 2021 C podiumRuben Blokzijl (links) op schot in de C-groep: 7 uit 7!

 


 

GP Groninger Combinatie 2021 D kopie
GC 2021 D podiumLútzen Kempenaar (links) wint groep D na een zinderende laatste ronde waarin hij nog een 'halve seconde' over heeft als tegenstander Imara Hardeman door de vlag gaat.


GP Groninger Combinatie 2021 E kopie

GC 2021 E podiumMatthias Weening (rechts) was oppermachtig in groep E en won al zijn partijen. Links organisator Wim Krijnen die de prijzen uitreikt.

 

GP Groninger Combinatie 2021 F kopie

GC 2021 F podiumEvan de Wit (midden) neemt ongeslagen de eerste prijs mee naar Friesland (foto Ab Faber).

 

Livestream GP GCVia een livestream was de GP ook op afstand te volgen.

LIVESTREAM deel 1
LIVESTREAM deel 2

Verslag De Matadoren
Verslag SC Assen
Verslag SC de Paardensprong
Verslag SG Staunton


Toernooiaankondiging

Helaas zijn voor de komende periode bijna alle fysieke schaaktoernooien afgelast of uitgesteld. Dat geldt niet voor het Grand Prix-toernooi dat zaterdag 4 december plaatsvindt in het Denksportcentrum in Groningen. Dit is het eerste GP-toernooi van dit seizoen. Door ziekte kan helaas een aantal spelers niet meedoen, maar er is toch een mooie groep van 44 spelers.

Publiek in de speelzaal is vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan, maar via een livestream kunt u het toernooi hier toch volgen.

Let op:
- De start van het toernooi is vervroegd om om tijd klaar te kunnen zijn. Aanmelding aan de zaal is nu om 11.45 uur.
- Het coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs is verplicht voor iedereen (dus ook spelers) van 13 jaar en ouder.