Staunton2Zondag 13 uur: Regulier schaak

Aanmelden
Deelnemers

Deelname-instructies Groep A-D (2003-2010) 
Deelname-instructies Groep E-H (2011 en jonger) 

Uitslagen en partijen Groep A-D
Uitslagen en partijen Groep E-H

Verslag Three-Checktoernooi
Verslag Crazyhouse-toernooi

Toernooi-aankondiging
Dit jaar wordt Schaakgezelschap Staunton 150 jaar, waarmee het mogelijk de oudste sportvereniging van Groningen is. Een unieke gebeurtenis! Dat wordt gevierd met verschillende evenementen in de loop van het jubileumjaar. Hierbij laten we ons niet afschrikken door de lockdown.

Het eerste evenement is de Staunton 150 Jeugdtoernooicyclus. Staunton organiseert dit samen met de NOSBO op het gratis schaakplatform Lichess. De cyclus bestaat uit maar liefst drie online toernooien die in de voorjaarsvakantie zullen plaatsvinden. Wat het extra speciaal maakt, is dat er ook schaakvarianten gespeeld zullen worden: Three-Check en Crazyhouse. Dat staat garant voor veel spektakel.

Er wordt gespeeld in leeftijdsgroepen en voor ieder afzonderlijk toernooi stelt Staunton diverse bekers beschikbaar. Als kers op de taart zijn er daarnaast bij het reguliere schaaktoernooi drie masterclasses van schaaktrainer Vincent Valens te winnen. Heb je nog niet zoveel schaakervaring, dan maak je altijd nog kans op een prijsje in de loterij. Bovendien is deelname gratis. Welkom bij de Staunton 150 Jeugdtoernooicyclus!

                                                                    Aanmelden                     deelnemerslijst knop 

Staunton 150 Jeugdtoernooicyclus

Wanneer:

Zaterdag 20 februari: Three-Check

Woensdag 24 februari: Crazyhouse

Zondag 28 februari: Regulier schaak (datum aangepast vanwege KNSB-competitie op 27-2)

Je kunt kiezen of je aan één, twee of alle drie toernooien meedoet.

Three-Check

Alle normale schaakregels gelden met één toevoeging: je wint ook als je iemand voor de derde keer weet schaak te zetten.

Alle spelers spelen in één groep. Er zijn bekers voor de beste drie spelers uit de gecombineerde leeftijdscategorie A-D en voor het beste meisje. Ook zijn er bekers voor de beste drie spelers en het beste meisje uit de gecombineerde leeftijdscategorie E-H. Als er een meisje in de top 3 eindigt, is er geen aparte meisjesprijs.

Crazyhouse

Elk stuk dat je slaat van je tegenstander, mag je (in je eigen kleur) weer inzetten op het bord. Het inzetten van een extra stuk doe je in plaats van een zet. Je mag hiermee ook schaak of schaakmat geven. Een pion mag je niet inzetten op de onderste of bovenste rij.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden één of meerdere groepen op leeftijd ingedeeld. Er zijn bekers beschikbaar voor de top 3 in iedere groep en voor het beste meisje (mits zij niet al in de prijzen gevallen is).

Regulier schaak

De spelers worden over twee groepen verdeeld op basis van leeftijd: A-D en E-H. De top 3 van de (gecombineerde) leeftijdsgroepen AB+C, D, E+F en G+H mag meedoen aan een masterclass van de sterke schaaktrainer Vincent Valens.

Daarnaast zijn er bekers voor de top 3 van iedere van de volgende leeftijdscategorieën: AB, C, D, E, F, G, H en voor het hoogst geëindigde meisje per leeftijdscategorie (mits zij niet al in de prijzen is gevallen).

N.B. Als je geboren bent in 2011 of later en je wilt meer uitdaging, dan mag je in de Groep A-D meedoen. Je speelt dan alleen mee voor de prijzen in categorie D.

Starttijd:

13:00 uur

Ronden:

7 ronden Zwitsers

Klok/eindtijd:

10 minuten per persoon per partij + 3 seconden per zet

Geschatte eindtijd uiterlijk 16:00 uur

Voor wie:


Alle jeugdschakers geboren in 2003 of later uit Groningen, Drenthe en Friesland of spelend voor een club/school in deze provincies. Het is niet nodig om lid van een club te zijn.
Inschrijfgeld:  
 
Deelname is gratis! Je moet je wel van te voren aanmelden.
Verder:

De namen van de deelnemers en hun accountnaam op Lichess zullen op de NOSBO-site gepubliceerd worden, zodat je weet tegen wie je speelt.

We volgen zoveel mogelijk de Lichess-systematiek. Dat geldt voor o.a. de indeling, het klassement, de spelregels van de schaakvarianten, maar ook bij het vaststellen van cheating (computerhulp). Wij volgen hierin één-op-één het oordeel van het Lichess-platform, ook al kunnen we niet uitsluiten dat dit in uitzonderingsgevallen een onjuiste uitkomst kan geven.

Naast alle bekers en de masterclasses is er ook nog een loterij met prijsjes. De prijsuitreiking vindt plaats op een nader vast te stellen moment.

Wil je meer informatie, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Whatsapp: 06- 179 179 81).


Aanmelden
https://lichess.org/swiss/FCJUGgAS