Waar de GP's in het NOSBO gebied over het seizoen worden verspreid, organiseren onze Friese buren ze het liefst kort achter elkaar in de wintermaanden. Niet zo gek gedacht: de buitensporten liggen stil en omdat het met ijsvorming steeds minder wil vlotten, is het misschien slim de hegemonie in de schaatssport stilletjes aan te verleggen naar die in de schaaksport.

damwald winnaars
Voorlopig is het echter nog niet zo ver en slepen de NOSBO-ers de nodige prijzen weg op de Friese toernooien. Afgelopen zaterdag werd de cyclus afgesloten met de GP Damwald. De eerste plaats bleef in "eigen" huis (zelfs in de Friese Wouden), maar daarachter zagen we vele bekende Nosbo namen, teveel om op te noemen. Lees daarvoor het FSB verslag met daarin uiteraard de groepsuitslagen.

Twee weken eerder werd het GP Dokkum verspeeld. Die uitslagen daarvan waren we nog schuldig, ook daarvan dus nog een verslag.

Het idee van de in het Damwald verslag opgevoerde Eeltsje om de gezamenlijk slot GP in Friese handen te leggen wordt door de NOSBO jeugdcommissie natuurlijk nadrukkelijk omarmd. Wordt hopelijk vervolgd!