Beter laat dan nooit. Vorige week zaterdag (14 december) won Sono Folkers (van De Matadoren) de A-groep van de Westergoo GP,  de Bolswardse editie in de Friese GP cyclus. Hij deed dat liefst met de perfecte score van 5 uit 5. Alsnog gefeliciteerd!

BolswardGp
Het was niet de eerste maal dit najaar dat de Nosbo'ers van zich deden spreken in de buurprovincie. Een maand eerder al had  Gianluca Cioffi (van De Matadoren en Staunton) zich de beste getoond op de  Henri Collignon GP te Leeuwarden. Met meer dan de helft van de podiumplaatsen was de Nosbo overmacht er nog groter.

Morgen weer een kans in het Friese St Jacobi op de GP Lasker, al lijken de Friezen daar, getuige de deelnemerslijst, zwaardere kanonnen in stelling te hebben gebracht. Update 23-12: Inderdaad waren het de gebroeders Torensma die de Nosbo jeugdschakers een halt toe wisten te roepen, al wist Sander Wage (Van der Linde) zich fraai tussen de twee te werken. Er was een stevige Ten Boerse delegatie, wellicht volgt van die kant nog een verslag. Hier de gedetailleerde uitslagen en een Fries verslag.

Maar ook in de eigen provincie kan er geschaakt worden natuurlijk. Op 28 december de NOSBO GP op het Groningse Chessfestival en op 3 en 4 januari de NOSBO PJK A, B, C, D & E in Hoogkerk. Wacht niet langer en meld je aan!