Afgelopen zaterdag was er na een jaartje pauze weer een gezellig jeugd Grand Prix toernooi in Buitenpost. Waar de organisatie al blij was met 30 deelnemers, waren ze zeer verheugd dat de teller uiteindelijk op 40 deelnemers kwam te staan. Al met al kunnen we stellen dat de organisatie zeer goed was en de locatie prima was. Er werd gespeeld over 2 zalen en er was nog een aparte ruimte voor analyses en vriendelijke bediening bij de bar. Met 40 deelnemers was het even lastig om een mooie indeling te maken, maar de organisatie heeft dit goed opgelost. Door de groepen die normaliter met 8 deelnemers spelen nu met 7 in te delen, konden hier toch 6 partijen worden gespeeld. Voor de jongere en nieuwe toernooispelers is zo'n extra pauze vaak ook wel te waarderen.

Buitenpost2019

Aan het einde van de dag ging thuisspeler Sven Broersma er met de buit vandoor die alleen remise speelde tegen de sterke Osama Arabi die vorige week het GP in Hoogeveen won. Daarnaast liet Osama in een gewonnen stelling toch de overwinning tegen Arjan de Vries uit handen glippen en moest hier met pijn in zijn hart remise toestaan en werd uiteindelijk 2de.

Buitenpost2

De volledige uitslagen staan op op de website van de FSB, waarbij aangegeven moet worden dat in de B poule na vluggeren Elisa Oostinga 2de is geworden en Quinn van Dijk tevreden moest zijn met een 3de plaats.

www.frieseschaakbond.nl/grand-prix-cyclus/871-grand-prix-de-2-kastelen-in-buitenpost