Toernooi-informatie:

De indelingen en uitslagen zijn hier live te volgen:
INDELINGEN EN UITSLAGEN
LIVESTREAM GROTE ZAAL
LIVESTREAM ABC

RONDESCHEMA GROEP A-C: (25+5)
11:25 Ronde 1
12:30 Ronde 2
13:35 Ronde 3
(korte pauze)
14:50 Ronde 4
15:55 Ronde 5
17:15 Prijsuitreiking

RONDESCHEMA GROEP D-K: (15+5)
11:25 Ronde 1
12:10 Ronde 2
12:55 Ronde 3
13:40 Ronde 4
(korte pauze)
14:35 Ronde 5
15:20 Ronde 6
16:05 Ronde 7
17:15 Prijsuitreiking

Liveblog:

Ronde 1:

In groep K heeft zich toch nog iemand afgemeld, wat ervoor zorgde dat we 2 byes per ronde hebben. Behalve in de volgende ronde, want dan speelt iedereen wel tegen elkaar. Bjen Mioch en Kasper Dijkstra pakken in deze groep de winst en de gedeelde leiding.

In groep J zitten alle ratings heel dicht bij elkaar, maar liefst 45 punten! Dit belooft dus een spannende groep te worden! Benthe, Azadeh en Lucas pakken hier de winst.

In groep F zijn alle uitslagen ook alweer binnen: Alleen Lucas van der Hof zorgt voor een verassing door met zwart te winnen van Valentijn Kaptein, een ratingverschil van 100 punten! Wessel Dijkstra wist ook te winnen, hij speelt namelijk ook nog mee voor de GP-bekers. Wessel staat namelijk nu op plek 7!

Daarna is groep D klaar en daar weet Tobias Urban als enige met zwart zijn partij te winnen. Dat moest ook wel, want hij staat voor dit GP 4de in het GP-klassement! De eerste remise van de dag viel ook in deze groep, nameljik tussen Tobias en Merijn.

In groep G gaan Lieke Koolaard, Jens Vogiatzis, Manuel Stevens en Tijn Wempe aan de leiding.

In groep I was er 1 hele spannende partij! Namelijk die van Adjiesch en Willem! Zij speelden als 1 van de langste in de grote zaal. Uiteindelijk pakte Willem toch de overwinning mee.

In groep H is er ook een verassing gevallen: Timo Kuipers wint van Job van er Vliet! Dat is ook een ratingverschil van 100 punten! Samen met Vincent, Klaas-Jan en Leonard pakt Timo de gedeelde leiding.

De E-groep is er ook 1 hele spannende partij geweest. Hannah en Yuan speelden het langst door van allemaal. Uiteindelijk bleek Yuan de beste, ook weer een winst met 100 ratingpunten verschil! De andere partijen gingen ook allemaal naar de zwartspelers. Dat betekent dus ook dat Hannah Urban heeft verloren, wat niet goed uitkomt voor het GP-klassement. Zij staat namelijk voor het GP nog op plek 11.

In de B-groep is de tweede remise van de dag gevallen. Maurits en Hedde besloten het punt te delen. Sebastiaan en Jelmer pakken dan samen de leiding met de winst.

In de C-groep speelt de nummer 2 van het klassement mee: Olav Schuls. Helaas verliest ook hij zijn eerste partij. Mehran wist namelijk Olav toch slimmer af te zijn. Stijn en Tydo volgen Mehran en nemen samen de leiding in deze groep.

Als laatste is de A-groep klaar, met toch wel een grote verassing: Evan wint van Hendrik!! Dat is een verschil van bijna 300 ratingpunten! Voor de rest winnen David en Bram hun partij en gaan daarmee samen met Evan aan de leiding. 

Ronde 2:

Als eerste is de J-groep klaar in deze ronde. Er is in deze groep nog maar 1 speler met een maximale score: Lucas Hentzen. Hij wist ook zijn 2de partij te winnen. Achter hem staan 4 spelers te volgen met 1 punt.

Daarna is de K-groep klaar. Hier is ook weer 1 speler met een maximale score: Kasper Dijkstra. Hij wist ook zijn 2de partij te winnen, deze keer van Bjen Mioch.

Nadat Kasper Dijkstra de leiding pakte, pakt zijn broer Wessel Dijkstra de gedeelde leiding in de F groep, waarmee Wessel ook zijn score in het GP-klassement aan het verbeteren is. Ook Dániel Klauber wist zijn partij te winnen en voegt zich dus met Wessel bij de 1ste plaats.

In de D-groep gaan Vygo en Tigran beiden aan de leiding. Zij mogen de volgende ronde tegen elkaar, dus dat wordt nog een interessante partij!

Daarna kwamen de uitslagen van de G-groep binnen. In deze groep gaat ook weer 1 speler aan de leiding. Deze keer is het Manuel Stevens. Hij wist zijn 2de partij als enige met wit te winnen van Tijn Wempe. Lieke Koolaard verliest dus, wat misschien gevolgen kan hebben voor haar 8ste plek in het GP-klassement.

In groep E gaan zelfs de laagste 2 geplaatste spelers samen aan de leiding! Nils Schuls en Yuan wisten beiden hun partij weer te winnen! Voor Nils Schuls is dat goed nieuws, want hij staat op dit moment 6de in het GP-klassement.

In groep I nemen Jason en Frank beslag op de gedeelde 1ste plaats in hun groep.

Groep H is de enige groep tot nu toe die 3 spelers op de 1ste plek heeft staan. Namelijk Vincent Greven, Leonard Meier en Timo kuipers wisten hun partij weer te winnen.

In de B-groep pakt Carlijn Hagen de leiding. Zij wist te winnen van Andrii, die vandaag helaas ook nog niet een punt heeft kunnen pakken.

In de A-groep weet Evan Boterman zijn stunt tegen Hendrik niet door te zetten tegen Eli Alia Jorritsma. Daardoor neemt Bram Baarspul de leiding over in deze groep, wat ook goed is voor zijn GP-score. Hij staat namelijk nu 3de en Bram kan nog 2de worden!

Als laatst was groep C klaar, en hier gaat Tydo Schans alleen aan de leiding met een maximale score. Stijn Faber volgt hem nog met 1.5 punt. Hij speelde net remise tegen Pranav Prasobh Nair.

Ronde 3: 

Als eerste was groep K klaar in deze ronde. Ivan voegt zich nu bij koploper Kasper, maar Kasper heeft nu wel een ronde minder gespeeld.

Daarna kwamen de uitslagen van groep J binnen. Lucas Hentzen behoudt zijn 1 punt voorsprong door weer te winnen. Kaan en Azadeh volgen met 2 punten, maar Kaan heeft wel een partij minder gespeeld dan Lucas.

In de H-groep moest Timo helaas zijn 1ste plek afstaan aan Vincent, die samen met Leonard aan de kop blijft.

In de D-groep is de partij tussen Vygo en Tigran is in remise geëindigd. Daarmee blijven zij beiden aan de leiding in deze groep.

In groep E neemt Yuan de leiding alleen over. Nils verloor helaas van Jan-Wietse.

In groep I gaat Jason alleen aan de leiding. Hij won van Kevin, die helaas nog geen punten heeft gepakt vandaag.

Groep F, het gevecht om de leiding tussen Wessel en Dániel. Hier bleek Wessel Dijkstra de sterkste en daarmee pakt hij alleen de leiding deze groep. Ook voor het GP-klassement is dit voor Wessel een goed resultaat.

In groep G wint Manuel stevens weer zijn partij, wat betekent dat hij aan de leiding blijft. Lieke, Cédric en Jens volgen met 2 punten op de 2de plaats.

In groep B winnen alle witspelers. Dat betekent dat Carlijn alleen aan de leiding blijft en dat Hedde op een halfje achter blijft.

In de C-groep neemt Stijn Faber in 1 keer de leiding over! Tydo verliest en Stijn wint dus dat betekent dat Stijn nu op 2.5 staat en Tydo op 2.

Als laatst kwam de A-groep binnen, en daar gaan nu 3 spelers aan de leiding! Hendrik, David en Bram staan nu allemaal op 2 punten, dus dat belooft nog in de laatste 2 rondes heel spannend te worden!

Ronde 4:

Volgens mij is groep K altijd als eerste klaar, en dat was in deze ronde niet anders. Nu neemt Ivan de leiding over van Kasper Dijkstra, maar Kasper heeft wel 2 partijen minder gespeeld dan Ivan.

Daarna was groep J klaar, waarin Kaan Likoglu zich bij de koppositie voegt. Kaan en Lucas gaan nu samen aan de leiding, maar Kaan heeft nu wel een partij minder gespeeld, waardoor Kaan meer kans maakt om deze groep te winnen!

Toen kwamen de uitslagen van de D-groep binnen, en Vygo geeft de 1ste positie weg door te verliezen! Tigran won wel en gaat daarmee dus alleen aan de leiding.

In de stand bij groep G is er niet veel veranderd. Manuel blijft aan de leiding en 2 spelers volgen hem met een punt achterstand.

In ggroep F blijft Wessel winnen en houdt hij dus ook de 1ste plaats vast. Dániel wist als enige zijn partij met wit te winnen en volgt Wessel op 1 punt achterstand.

In groep E winnen alle witspelers. Dat betekent dat Yuan zijn koppositie behoudt.

In groep H winnen ook alle witspelers. Manuel stevens behoudt daardoor zijn 1ste plaats.

Bij groep I voegt Frank zich bij Jason als koploper. Frank heeft wel een partij minder gespeeld, dus virtueel gaat Frank aan de leiding!

Daarna kwam van de hogere groepen de A-groep binnen. Alleen Bram verloor van de koplopers, Hendrik en David gaan samen nog aan de leiding voor de laatste ronde.

Na de A-groep kwam groep B binnen, waarin Carlijn nog steeds aan de leiding gaat. Zij heeft 

Ronde 5:

Deze keer kwam de H-groep als eerste met de uitslagen, en alleen Leonard wist met wit te winnen. Alle andere partijen gingen naar zwart. Nu hebben we dus in deze groep 3 koplopers, namelijk Vincent, Leonard en Timo. Dat belooft dus ook nog zeker voor wat spanning!

In de J-groep gingen alle partijen naar wit, wat betekent dat Lucas toch wel weer alleen aan de leiding gaat! Kaan heeft nog steeds een partij minder gespeeld, maar heeft al wel gewonnen van Lucas. Dus als ze beide gelijk scoren in de laatste 3 rondes wint Kaan!

In groep G weet alleen Tijn zijn partij met zwart te winnen,, wat ten koste gaat van Manuel zijn koppositie. Manuel moet die namelijk nu delen met Jens Vogiatzis, die wel zijn partij deze ronde won.

In groep K zijn er toch weer 2 koplopers, namelijk Kasper en Ivan. Kasper heeft nog wel een partij minder gespeeld, waardoor hij nu eigenlijk wel op de 1ste plaats nog staat!

In groep E blijft Yuan Mi La al zijn partijen winnen, waardoor hij nog steeds 1ste blijft. Nils en Hannah volgen met 2 punten achterstand.

Bij groep D houdt Tigran Barseqhyan zijn koppositie vast door weer te winnen. Daardoor komt hij op een score van 4.5 en hij wordt gevolgd door 3 spelers die allemaal 3.5 punten hebben.

In groep F moet Wessel toch zijn eerste verlies toekennen, al betekent dat niet dat hij de 1ste plaats verliest. Integendeel zelfs! Hij behoudt nog steeds de koppositie met een half punt voorsprong op Henry Zeng en Sarah Schipper.

In de I-groep winnen weer alle witspelers. Dat betekent dat er 4 spelers op de 1ste plek staan. Dat wordt in de laatste 2 rondes dus nog heel spannend!

Ronde 6: 

In groep I blijven er nog steeds 3 koplopers. Joost, Milan en Jason mogen het de laatste ronde uitvechten wie de winst in deze groep pakt!

In groep E staat Yuan Mi La toch zijn eerste remise af tegen Nils Schuls. Daarmee is hij zeker van de winst in deze groep, aangezien hij 1,5 punt voorstaat op de nummer 2! Alvast gefeliciteerd!

In groep H is er niets gewijzigd qua koplopers. Alleen Leonard wist met zwart te winnen deze ronde.

In de D-groep heeft Tigran nog steeds de koppositie. Hij heeft een punt voorsprong dus met een remise in de laatste ronde zal hij genoeg hebben voor de winst in deze groep!

In groep K is Ivan Hopahenko de koploper met 4 punten. Hij heeft al wel al zijn partijen gespeeld. Kasper Dijkstra heeft nog wel een partij te spelen en heeft aan remise al genoeg voor de winst in deze groep.

In groep F gaat Wessel nog steeds aan de leiding. Hij moet wel winnen in de laatste ronde om de winst in zijn groep te pakken. Henry en Sarah volgen namelijk nog steeds met een half punt achterstand.

In groep G weet alleen Lieke Koolaard haar partij met wit te winnen, wat ten koste gaat van Manuel Stevens. Daardoor gaat Jens Vogiatzis alleen aan de leiding voor de laatste ronde.

In groep J voegt Azadeh Sprong zich bij de koplopers, samen met Lucas Hentzen. Lucas heeft al wel zijn laatste partij gespeeld, terwijl Azadeh nog een partij mag spelen! Remise is dus genoeg voor de groepswinst voor Azadeh.