Net als vorig jaar vond op paaszaterdag de GP Schaakwoude plaats. Ruim 100 deelnemers streden daar in 13 groepen om de prijzen én de GP-punten. Hendrik Heikamp (DTK) won zijn zevende GP-toernooi dit seizoen en deed dat met glans: hij scoorde 5 uit 5 in de A-groep. Het gat met de rest was groot, want Hendrik vergaarde tweemaal zoveel punten als nummer 2 Lútzen Kempenaar (Philidor). Eli Alia Jorritsma (Staunton) pakte met 2 punten de derde plaats.

Lees verder in het verslag van de organisatie.

Het resultaat van dit toernooi telt mee voor het gezamenlijke GP-klassement van de NOSBO/FSB en voor de KNSB-jeugdrating. De andere GP-toernooien vind je in de Agenda.

UITSLAGEN
TOERNOOI-INFORMATIE

Top 10 GP-klassement na GP Schaakwoude
GP klassement 2023 2024 na GP Schaakwoude


Hendrik Heikamp (DTK) heeft met zijn 100%-score bij het GP Schaakwoude nóg meer afstand genomen van zijn concurrenten in het GP-klassement en is inmiddels al bijna 20 punten los van de rest. Bram Baarspul (SC Haren) rukt dankzij zijn winst in groep B twee plaatsen op en staat nu 2e. Olav Schuls (Matadoren) stijgt een plekje en staat daarmee 3e.

Leuk weetje: 4 spelers uit de top 10 komen uit 2 gezinnen, want op plek 6 vinden we Nils Schuls, de broer van Olav en op plek 9 Nynke Heikamp, de jongere zus van Hendrik.

En nóg een statistiekje: Inmiddels hebben dit seizoen al 336 spelers meegedaan aan 1 of meer GP's, waarmee we nu al boven het totaal van het vorige seizoen (328) zitten!

GP-klassement

De volgende GP is een speciale: de GP NK-ABC. Dit is een nevenactiviteit bij het NK ABC dat in de meivakantie in de sporthal van Hoogkerk gehouden wordt. Als je heel stil bent, kun je hier tussen de partijen door dus even kijken bij de toppers van Nederland.


Schaakbord met hand