Bram ten Dam (Ten Boer) laat er geen twijfel over bestaan wie de sterkste is bij de GP Assen: met 4,5 uit 5 en een TPR boven de 2000 wint hij overtuigend de ongekend sterke A-groep (gemiddelde rating 1687!). Alleen Eli Alia Jorritsma (Staunton) weet hem een halfje af te snoepen in de laatste ronde. Ghilon Etienne (Staunton) en Dylan Roersma (Philidor) volgen op gepaste afstand met 3 uit 5, waarbij op onderling resultaat de 2e plaats naar Ghilon Etienne gaat, en Dylan Roersma dus beslag legt op de 3e plaats.

GP Assen 2024 speelzaal 2Vijf jaar wachten was het waard: SC Assen zet weer een prachtig GP neer!

GP-klassement
Leider in het GP-klassement en dit seizoen al vijfvoudig GP-winnaar Hendrik Heikamp heeft zijn dag niet. Hij komt niet verder dan 1,5 punt. Hendrik heeft echter nog geen GP gemist, dus dit mindere resultaat zvalt weg als één van zijn drie laagste scores. Hendrik Heikamp (DTK) blijft hierdoor stevig aan de leiding. Olav Schuls (Matadoren) doet goede zaken en staat tweede, gevolgd door Tobias Urban (Paardensprong). Opvallende stijger is Bram Baarspul (Haren) die door winst in de B-groep van plek 8 naar 4 springt.


GP klassement 2023 2024 na GP Assen 18 2 2024Top 10 GP-klassement na GP Assen


Lees verder in het mooie verslag van SC Assen.

UITSLAGEN 
FOTO'S NOSBO * | FOTO'S ORGANISATIE 
VERSLAGEN: ORGANISATIE SC ASSEN | FRIESE SCHAAKBOND | TEN BOER 
LIVESTREAMS: GROTE ZAAL | GROEP A+B | PRIJSUITREIKING  

* Mocht per ongeluk iemand op de foto zijn gekomen die dat niet wil/mag, laat het graag weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen we deze.

 

GP-klassement na GP Assen
Het resultaat van dit toernooi telt mee voor het gezamenlijke GP-klassement van de NOSBO/FSB. Hieronder de top 10 na de GP Assen (de GP Emmen is hier dus nog niet in verwerkt).

 
Met uitzondering van Henry Zeng (nr. 7) zien we al deze spelers terug bij de GP Emmen, waar we gegarandeerd een mooie strijd gaan zien.

GP Assen 2024 start ronde bToernooiorganisator Ab Faber (podium) en tafelleider Sjoerd Homminga kijken nauwlettend toe bij de start van een nieuwe ronde

TOERNOOIAANKONDIGING

Op zondagmiddag 18 februari vindt voor het eerst sinds 2019 het Grand Prix-toernooi van Assen weer plaats. Een heuglijke gebeurtenis, waarvoor de belangstelling dan ook groot is.

Increment
Net als bij GP Henny Collignon krijgen de hoogste groepen naast 20 minuten per persoon ook 5 seconden increment (tijd die je er per zet bij krijgt), een wens van veel ervarener spelers. Bij de GP Assen spelen zelfs de hoogste vier groepen met dit tempo.

A-groep van topniveau
Sommige spelers die we normaal niet op GP's zien, hebben zich juist vanwege het increment wél aangemeld voor deze GP Assen. Dat draagt ook bij aan een sterke bezetting van de hoogste groepen. Zagen we bij de GP Henny Collignon al een zeer sterke A-groep met een gemiddelde rating van 1534, deze GP Assen slaat alles: een gemiddelde rating van 1687 in de A-groep van een Noordelijk GP is een unicum en mogelijk zelfs een all time-high.

Spannende strijd gegarandeerd
Leider van het GP-klassement Hendrik Heikamp won dit seizoen al 5 GP's, maar moet het vandaag opnemen tegen o.a. Ghilon Etienne die de afgelopen GP Henny Collignon won, en Bram ten Dam die de GP Leek/Roden op zijn naam schreef. Om nog maar niet te spreken van de sterke Dylan Roersma, Eli Alia Jorritsma en Dagmar Luijkx.

Het kan niet anders of we gaan vandaag een prachtige strijd zien in Assen! En dat geldt uiteraard niet alleen voor de A-groep. In alle groepen - van ervaren tot beginners - zullen de kinderen ervoor gaan en zullen we veel boeiends op het bord voorgeschoteld krijgen op deze verregende zondag. Extra leuk is dat vandaag een flinke delegatie uit het Duitse Aurich haar opwachting maakt in Assen: Herzlich willkommen!

Volg het live
De uitslagen van dit toernooi kunnen vanmiddag via deze site live gevolgd worden en via een livestream kun je bovendien de spanning in de zaal zelf ook mee-ervaren.

LET OP:

  • De planning van het toernooi is iets veranderd: de inschrijving aan de zaal is nu tussen 12.10 uur en 12.30 uur. Zie verder de toernooiaankondiging voor de rondeschema's.
  • Mocht je zondag toch niet mee kunnen doen, stuur dan graag z.s.m. een mail naar Ab Faber: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kan mogelijk nog iemand van de reservelijst blij gemaakt worden.
  • De organisatie zoekt nog enkele extra tafelbegeleiders. Indien je wilt helpen, stuur graag een mail naar Ab Faber: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

VOORLOPIGE GROEPSINDELING (*)
TOERNOOI-INFORMATIE
AANKONDIGING SC ASSEN
 


(*) De groepsindeling kan tot de start van het toernooi nog wijzigen. Kun je onverhoopt tóch niet meedoen, geef dit dan z.s.m. door aan Ab Faber: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kan mogelijk nog iemand van de reservelijst blij gemaakt worden.

Het resultaat van dit toernooi telt mee voor het gezamenlijke GP-klassement van de NOSBO/FSB en voor de KNSB-jeugdrating. De andere GP-toernooien vind je in de Agenda.

Logo SC Assen