Vrijdag 28 februari vond de derde ronde van de Noordelijke Jeugd Competitie plaats. Speellocatie was het Buurhoes in Ten Boer, waar de Evangelische Gemeente de schakers welkom heette. Na een inleidend woordje o.a. van wedstrijdleider Lennart Molanus kon iets na half 8 de strijd losbarsten.

JCC feb2020
Vanwege het Paardensprongtoernooi hadden de teams van deze club vooruit gespeeld. Team 1 won nipt van team 2 en stond dus al op 6 matchpunten. Alleen Ten Boer kon ze nog inhalen. Dit lukte niet want MSV was een maatje te groot voor het thuisspelende team. Op de borden 2 en 3 maakten Evan Molanus en Wessel Adema het verschil. Kopvrouwe Gerbrich Kroon durfde niet een offer op e6 aan te nemen en moest daardoor het tactische remise aanbod van Florian Molanus aannemen. Alleen Joël Greven wist na lange strijd te winnen.
De strijd tussen Haren en Staunton 1 eindigde in een gelijkspel. Opvallend was de winstpartij van Jesper Spanjer tegen het grote talent Arjan de Vries. Op bord 3 werd de match in een gelijkspel beslist. Vier keer kantelde partij totdat uiteindelijk Matthijs Eikelaar aan het langste eind trok.

De wedstrijd tussen Hoogeveen en Staunton 2 werd op bord 2 beslist. Frank Nijmeijer speelde hier knap remise tegen Tommaso Cioffi. Eerder hadden Luuk Engels en Anouk Koerts de stand op 1-1 gezet. Door de remise van Frank kon de sterke Elang Poort de wedstrijd in het voordeel van Hoogeveen beslissen.

Stand na afgelopen vrijdag:
1. Paardenspronng 1 6-8,5
2. MSV 5-7
3. SC Ten Boer 4-9,5
4. Hoogeveen 4-7,5
5. Van der Linde 3-6,5
6. Staunton 1 3-4,5
7. Staunton 2 2-6,5
8. SC Haren 2-5,5
9. Paardensprong 2 1-4,5

De volgende ronde zal op 13 maart in de Hunzeborgh worden gehouden. De Paardensprong is dan gastheer.
Indeling voor deze ronde:
Staunton 2 vrij
Paardensprong 1 - MSV
Hoogeveen - SC Ten Boer
Staunton 1 - Van der Linde
Paardensrong 2 - SC Haren