Vrijdagavond werd de tweede ronde van de NJC gespeeld op gewijde noordelijke schaakgrond. In het speeltuingebouw in Helpman was Staunton gastheer. De club kent een rijke historie en bleek een prima welkom bereid te hebben. Gratis ranja en vor kindvriendelijke prijzen koffie, thee, chips, wafels en zoetigheid. We willen de organisatoren van Staunton hartelijk danken voor de avond. Ook een woord van dank aan onze jeugdige wedstrijdleiders Joris Spanjer en Lennart Molanus.
overzichtOverzicht speelzaal, foto van de site van de Paardensprong

Hoogeveen was deze avond vrij en incasseerde 2 matchpunten en 4 bordpunten.

De topwedstrijd van de avond was die tussen regerend kampioen Haren en de Paardensprong 1. Het werd een spannende strijd vooral toen de vierde bord speler van de Paardensprong een mat in 2 miste en daarna vrij vlot verloor. Pieter van Nes en Elliot Horenberg gaven de Paardensprong echter een voorsprong. Aron Hardeman had ondertussen een gewonnen stelling bereikt, maar na een tactisch remise aanbod van Jesper Spanjer besloot Aron deze voor de teamwinst te aanvaarden (2,5-1,5).

De strijd tussen de andere leiders, Ten Boer en Staunton 1 leidde tot een geflatteerde 4-0 overwinning voor Ten Boer. Vooral op het eerste bord werd de strijd beslist. In een vlaag van schaakblindheid gaf de eerste bord speler de dame weg in totaal gewonnen stelling. Hierna kantelden ook de partijen op bord 2 en bord 3, terwijl Joël Greven al eerder gewonnen had.

Paardensprong 2 leek bijna titelpretendent MSV te verrassen. Op bord 3 behaalde Berend Visser een onverwachte overwinning. Leon van der Berg en Florian Molanus wonnen ondertussen wel hun partij waarna Wessel Adema besloot om de teamwinst veilig te stellen met een remiseaanbod in gewonnen stelling.

Staunton 2 behaalde een ruime overwinning op Van der Linde. Vooral de borden 3 en 4 waren heel snel beslist in het voordeel van Staunton. Met een 2-0 achterstand probeerden Maxim Bodewits en Sander Wage nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maxim speelde sterk tegen Matteo Petrelli. Het toreneindspel werd uitstekend gewonnen door Matteo. Voor Sander teken om in remise te berusten tegen Levi Sekema.
Knipsel
Door de resultaten hebben Ten Boer en de Paardensprong de leiding genomen in de tussenstand.

Op 28 februari is de derde ronde in Ten Boer. De indeling is dan:
Paardensprong 2 - Paardensprong 1
SC Ten Boer - MSV
Staunton 2 - Hoogeveen
SC Haren - Staunton 1
Van der Linde heeft een vrije ronde