Het was een historische dag in het nog korte bestaan van de jongste schaakvereniging van de NOSBO. De Matadoren wonnen de titel in de categorie E teams en dat was het eerste kampioenschap ooit voor de club van Hiddo Zuiderweg. Het vijftal Matteo Petrelli, Sono Folkers, Tomasso Cioffi, Luka Brader en Mikhail Yaqoub bleef de teams van De Paardensprong 1 en Ten Boer uiteindelijk 2 matchpunten voor. Bijkomende beloning is plaatsing voor het NK in mei in Naaldwijk. Ook De Paardensprong mag daar naartoe, vanwege het overschot aan bordpunten ten opzichte van Ten Boer.
De Paardensprong moest gisteren opmerkelijk genoeg met liefst 3 tweede plaatsen genoegen nemen.
In de D categorie was Assen de enige tegenstander, die op papier ook nog eens veel sterker was. Alle spelers van beide teams speelden tegen elkaaimages/documenten/r en uiteindelijk waren de cijfers duidelijk in het voordeel van de Drenten: 12,5-3,5.
Ook in de C categorie helaas geen echt team kampioenschap. Slechts 3 aanmeldingen, waardoor besloten werd om de teams op te delen in twee tweetallen per club, die tegen alle andere tweetallen speelden, behalve natuurlijk die van de eigen vereniging. De nummers 1 en 4 van een team speelden samen en dat deden ook de nummers 2 en 3 op rating. Aan het eind van de middag werden de 2 subtotalen weer bij elkaar opgeteld. Aldus werd Ten Boer kampioen met 10,5 punt. De Paardensprong kwam tot 8 punten.
Assen en Ten Boer hebben zich geplaatst voor de NK in het najaar in Rosmalen.

De uitslagen