De afgelopen week begon voor de Talenteams JSN en Haren dan eindelijk de competitie in de Promotieklasse Noordoost. In tegenstelling tot de diverse Meesterklasses vindt deze competitie niet plaats in Rosmalen. Nee, deze competitie wordt in de regio gespeeld. De eerste ronde speel je tegen een buurteam op een clubavond en daarna zijn er 3 zaterdagen waarop 2 gezamenlijke rondes gespeeld worden.
Afgelopen maandag speelden de 4 teams de eerste 2 onderlinge wedstrijden bij Staunton.
Talententeam JSN was daarin met 3,5-0,5 te sterk voor het tweede team. Aan het eerste bord van het eerste teams speelt Jonas Hilwerda en hij wordt vergezeld door Daan Noordenbos, Femke Koning en Gerbrich Kroon. Het tweede team was van Friesche snit. Het derde team, bezet met NOSBO spelers dolf met 3-1 het onderspit tegen sc Haren. Aan bord 1 was Harenaar Loek van der Hagen te sterk voor Thijmen Nawijn.

Verslag van Roelof Kroon van de eerste avond

Afgelopen zaterdag ging het circus allemaal naar Twente, om daar de ronden 2 en 3 af te werken. Voor Haren al meteen een teleurstelling, want tegenstander Almere dacht dat de wedstrijden pas om 1 uur begonnen. En dus een 4-0 zege voor Haren en een lange pauze naar de middagwedstrijd. JSN 2 en 3 deelden de punten en speelden 2-2 gelijk, maar team 1 boekte een 3-1 zege op thuisteam Minerva. Dit werd 's middags gevolgd door een 4-0 overwinning op het eigen derde team. JSN 2 mocht aantreden tegen het nu wel aanwezige Almere en verloor vrij duidelijk met 0,5-3,5. Haren ging onderuit tegen het Amersfoortse Hoogland met 3-1. Op papier al een sterker team en dan zal de concentratie bij de jonge Harenaren ook niet meer optimaal geweest zijn.
JSN 1 staat nu bovenaan in deze poule met als enige 3 zeges. Maar de op papier sterkste tegenstanders moeten nog komen. De volgende ronde is op 11 november in Haren, waarna het wordt afgesloten op 9 december in Assen.
Gesproken over Assen, hun D team mocht afgelopen zaterdag in de Meesterklasse D weer drie maal aantreden in Rosmalen. Assen staat nu 20ste, nadat de beide wedstrijden tegen Magnus Leidsche Rijn uit Utrecht werden verloren. Tegen het tweede team was er een 3,5-0,5 verlies, tegen het eerste 2,5-1,5. Tussendoor was er nog een fraaie 3-1 zege op het derde team van Klim-Op uit Limburg. Assen D heeft nu even een pauze, voordat op 9 december de laatste 3 ronden gespeeld gaan worden.