Hoe lang het geleden was, wist ook Kees Romijn, de teamleider van sc Haren, niet. Maar dat het al een tijdje geleden was dat er in de NOSBO gespeeld was om de jeugdclubtitel in de AB categorie, was wel duidelijk. Maar gistermiddag was het dan eindelijk weer eens zover en er waren zelfs vier teams die zich inschreven.
Haren en Staunton leken op voorhand de favorieten, maar ook De Paardensprong mocht op voorhand niet worden afgeschreven. Leek leek het vooral van een incidentele verrassing te moeten hebben.
Na ronde 1 stonden Haren en Staunton nog gelijk, omdat beide een 3,5-0,5 overwinning boekten. Dat was na ronde 2 nog steeds het geval, maar niet nadat beide teams niet verder kwamen dan een 2-2. In de slotronde stond dan de topper tussen Haren en Staunton op het programma. Een gelijkspel zou leiden tot snelschaken, maar zover liet Haren het niet komen: 3-1. Het viertal Loek van der Hagen, Joris Spanjer, Bart Siebring en Tim Bredek pakte zo een historsche titel.

Bij de C spelers was er slechts 1 aangemeld team. En dan ook nog eens een gemengd team, met spelers van 4 verschillende verenigingen. Jesper Spanjer (Haren), Jip Oude Weernink (Paardensprong), Tobias van Essen (Leek) en Rowin Berghuis (Ten Boer) pakten dus de titel. Maar ze speelden mee met de vier teams uit de D categorie. En daarin draaide dit team tot de laatste partijen mee om de groepswinst. In de slotronde moesten ze wel winnen van een ander gemengd team HaAs. Dit laatste team bestaande uit de D spelers Jaël Wierenga, Lyne Bruggink (beide Assen), Janneke van der Hagen (Haren) en Willem Mooibroek begon met een bordpunt voorsprong aan de laatste wedstrijd. Het bleef spannend tot dat Jaël kon winnen van Jesper, waardoor het D team won met 2,5-1,5.

De E categorie kende een tweetal inschrijvingen. Er werd besloten tot een Scheveninger toernooi, waarbij alle spelers van team 1 (De Paardensprong) tegen die van team 2 (De Matadoren) speelden. De ervaring van de borden 1 en 2 van het team van De Paardensprong gaven uiteindelijk de doorslag. Stella Dekker haalde 8 uit 8 en Rogier Visser kwam tot 6,5 uit 8. Bij de Matadoren viel Tommasso Cioffi op met 5 overwinningen. Uiteindelijk won het viertal van De Paardensprong, waartoe ook Gianluca Luccesu en Rens Hegeman hoorden, met 19,5-12,5.

De uitslagen en standen