Gisteren is in Den Bosch een nieuw seizoen van de landelijke jeugdcompetitie van start gegaan. Titelhouder De Paardensprong is de grote afwezige in de D categorie. Een categorie waarin de NOSBO vertegenwoordigd is door de teams van Haren en Ten Boer. Dat zijn tenminste de namen waaronder wordt deelgenomen, maar bij beide teams veel gastspelers. Zo is het Ten Boer team een verzamelingen talentvolle meisjesspelers.
Beide teams starten gelijk op, met na 3 ronden een middenmootpositie met 3 matchpunten. Haren versloeg Messemaker, speelde gelijk tegen SKS en verloor tegen STB 2. Ten Boer verloor van Klim Op 2, speelde gelijk tegen de buren uit Sneek en wonnen in de slotronde van de dag met 4-0 van Tegelen.

Ook in de C categorie is er een Ten Boer team aanwezig, die begonnen met een gelijkspel tegen Spijkenisse en een nederlaag tegen HMC Calder. Een hele andere start dan de andere NOSBO vertegenwoordiger, want Staunton startte met 2 zeges. De Toren Arnhem 2 en Landau waren de slachtoffers. Op basis van de gemiddelde rating, zou dit team mee moeten kunnen spelen om de prijzen, voorlopig staan ze in elk geval mee bovenaan.

In de Meesterklasse A geen NOSBO clubs, wel in de Promotieklasse. Die beginnen met een losse ronde tegen een buurclub. Haren neemt deel, maar moet de partij tegen Opsterland nog spelen.

Voor de uitslagen en standen, zie de verwijzing op de jeugdpagina naar de landelijke competitie.