Ook dit seizoen is het weer de bedoeling dat er een Noordelijke Jeugdcompetitie georganiseerd gaat worden. Het merendeel van de teams kwam de afgelopen jaren uit het NOSBO-gebied, maar ook vanuit de FSB is er al vanaf de start een vaste kern van clubs die ook meespeelt En ook MSV uit Meppel (OSBO) stond al op de deelnemerslijst.

De Noordelijke Jeugdcompetitie is een competitie voor de iets oudere jeugd, die op een zevental vrijdagavonden op verschillende plaatsen in de Noordelijke provincies een ronde spelen met meer bedenktijd. Ook is er een notatieplicht.

De eerste ronde staat gepland voor vrijdagavond 23 september in Ten Boer, aan de vooravond van het Grand Prix-toernooi aldaar.

Hoe de teams worden ingedeeld hangt ook samen met de inschrijvingen, maar ze bestaan in elk geval uit 4 spelers, waarbij invallers natuurlijk toegestaan zijn.

De voorgestelde datums voor de volgende ronden zijn (onder voorbehoud): 28 oktober, 25 november, 20 januari en 10 of 17 februari. De (kruis)finales zijn dan op 17 en 31 maart.

Voor meer informatie, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.