Via hun Facebook pagina maakte De Paardensprong zojuist bekend dat het D team van de club Nederlands kampioen is geworden.
In de slotronde werd koploper VAS toch nog gepasseerd.
Het team van de Paardensprong, bestaande uit Eelke de Boer, Thijmen Bourgonjen, Silvan Heijnen en Nick Huisinga, begon de dag met een achterstand van 1 punt op VAS en Klim-Op. En waar stilletjes gehoopt werd op een gelijkspel, wonnen de Amsterdammertjes deze wedstrijd met 3-1, waardoor De Paardensprong niets inliep, ondanks de eigen winst op Leiderdorp. Alleen was het team wel alvast opgeschoven naar de tweede plek. Een plaats die na de 4-0 overwinning op HMC Calder ongewijzigd bleef, daar ook VAS met dezelfde cijfers won. Tijdens de slotronde echter wijzigde het toch nog ten goede voor de Hunzeborghers. Zelf werd er met 3-1 gewonnen van De Toren uit Arnhem en toen begon het wachten op het resultaat van VAS tegen STB. En dat eindigde, ratingtechnisch gezien, uiteindelijk in een verrassende 2-2, waardoor het surplus aan bordpunten voor De Paardensprong de doorslag gaf. Een fantastisch cadeau van de spelers aan degenen die 10 jaar geleden de specifieke jeugdschaakclub opgericht hebben. Eelke de Boer won ook vandaag al zijn partijen en werd met 9 uit 9, aan bord 1, topscorer van de Meesterklasse D.
Haren bleef steken in de onderste middenmoot. Niet alleen was het team verzwakt, maar ook nog eens onderbezet. Ten Boer verliet tussendoor nog wel de laatste plaats, maar de zware nederlaag in de slotronde wierp het team toch weer terug naar de rode lantaarn.

Bij de C teams pakten beide NOSBO teams vandaag 2 punten, waardoor ze gedeeld zevende werden. Staunton speelde tweemaal 2-2, waarbij in de laatste wedstrijd tegen SHTV Jonas Hilwerda helaas zijn 100% score moest inleveren. De Paardensprong begon de dag met verlies, maar sloot het seizoen af met een overwinning.

Later meer.
Meesterklasse D

Ronde 7: De Paardensprong-Leiderdorp 3-1, Haren-VAS 2 2.5-1.5, Ten Boer-Hoogland 2-2
Ronde 8: De Paardensprong-HMC Calder 4-0, Haren-Landau 0-4, Ten Boer-Santpoort 2-2
Ronde 9: De Paardensprong-De Toren Arnhem 3-1, Haren-Minerva 1-3, Ten Boer-Promotie 0-4

Eindstand:
1 De Paardensprong 9-15 27
17 Haren 9- 7 15.5
24 Ten Boer 9- 4 10

Topscorers:
1 Eelke de Boer 9-9
3 Thijmen Bourgonjen 9-7.5


Meesterklasse C

Ronde 7: Staunton-Minerva 2-2, De Paardensprong-Almere 1-3
Ronde 8: Staunton-SHTV 2-2, De Paardensprong-RSR Ivoren Toren 2.5-1.5

Eindstand:
7 Staunton 8- 8 17.5
10 De Paardensprong 8- 8 15.5

Topscorers:
2 Jonas Hilwerda 8-7