Vandaag was de derde ronde van de landelijke jeugdcompetitie, maar vanuit het NOSBO gebied kwamen alleen de C teams in actie. De D spelers hadden een rustdag.
Het team spelende onder de naam De Paardensprong stond vooraf op een onverwachte vierde plaats, maar dat betekende wel sterke tegenstanders vandaag. En ondanks dat er 2 nederlagen werden genoteerd, vielen die resultaten op papier niet tegen. Want zowel tegen het heel sterke STB, als tegen het sterke SHTV werd een 2,5-1,5 nederlaag geleden. Tegen STB boekte Lodewijk van Vliet een verrassende overwinning aan bord 1 en pakte Gerbrich Kroon een halfje mee aan bord 4. Tegen SHTV ging het halfje naar Daan Noordenbos en kreeg Daan de Vetten het punt kado, omdat de tegenstander slechts met 3 spelers meedeed.
Door het dubbele verlies van De Paardensprong is Staunton nu de best geklasseerde NOSBO vertegenwoordiger. De op een wildcard binnengekomen Stadjers wonnen met 3-1 van VAS, maar de 2-2 tegen Almere was toch licht teleurstellend. Niet teleurstellend is de score van Jonas Hilwerda, die ook vandaag weer 2 punten toevoegde en als enige nog een 100% score heeft in deze klasse. Het is in dit geval echter wel een beetje een gevalletje van een sterke kopman in een middenmoot team. Maar dan nog blijft het een uitstekend tussenresultaat.
Beide NOSBO teams staan nu gelijk in het klassement, dus de kans bestaat dat ze over 2 weken tijdens de slotdag tegen elkaar worden ingedeeld.
Over 2 weken spelen ook de D teams weer. In de openingsronde van de drie, speelt het team van De Paardensprong tegen Leiderdorp. De twee teams boven de Hunzeborghbewoners, Klim-Op en VAS, spelen tegen elkaar. Bij een gelijkspel daar, kunnen de Groningers weer aansluiten bij die 2 teams.
Meesterklasse C

ronde 5: De Paardensprong-STB 1.5-2.5, Staunton-VAS 3-1
ronde 6: De Paardensprong-SHTV 1.5-2.5, Staunton-Almere 2-2

stand:
8 Staunton 6- 6 13.5
11 De Paardensprong 6- 6 12